Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros pabaigoje dėl pėsčiųjų saugumo uždarytas tunelis Vilniaus pakraštyje: antradienį virš jo traukinys suvažinėjo vyrą

Antradienį Vilniaus pakraštyje traukinys suvažinėjo vyrą. Žmogus žuvo ties vasaros pabaigoje uždarytu tuneliu, kuriuo daug metų vietos gyventojai vaikščiodavo į kitą geležinkelio pusę. Buvo teigiama, kad tunelis uždarytas dėl pėsčiųjų saugumo. Tiesa, prieš rinkimus tunelis vėl buvo atidarytas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip redakcija sužinojo iš Vilniaus apskrities VPK, antradienį apie 11.55 val. geležinkelio ruožo Paneriai–Vilnius 8 km, ties Zuikių gatve, traukinys partrenkė vyrą.

Į įvykio vietą nuskubėjo policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai. Paaiškėjo, kad vyrui padėti jau niekas nebegali. Jis buvo miręs.

Pirminiais duomenimis, vyriškiui gali būti apie 60 metų.

Vilniaus policija pradėjo įvykio tyrimą.

Vyriškis žuvo visai greta tuneliu vadinamo lietvamzdžio, kertančio geležinkelį. Vietos gyventojai juo daugybę metų vaikščiodavo į kitą geležinkelio pusę, kur yra mokykla, parduotuvė. Kelionė aplinkui susidaro gana ilga – net apie 15 kilometrų.

Šiuo vamzdžiu į mokyklą traukdavo ir vaikai.

Dėl vamzdžio ir juo vaikštančių žmonių ilgą laiką virė valdininkų ginčai. Galiausiai, vasaros pabaigoje, bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojai vamzdį užvirino. Tąkart buvo teigiama, jog tai padaryta dėl pačių žmonių saugumo.

Antradienį, įvykus nelaimei, 15min.lt fotografas Julius Kalinskas iš įvykio vietos pranešė, kad ties užvirintu tuneliu, prie geležinkelio, stovi įspėjantys ženklai, jog bėgius kirsti nesaugu. Nepaisant to, žmonės čia išmynė takelius ir į kitą geležinkelio pusę vaikšto tiesiai per bėgius.

Vietos gyventojai tvirtina, kad prieš pat rinkimus tunelis buvo vėl atidarytas. Tačiau tuo metu žmonės jau buvo įpratę vaikščioti per viršų, tad ne visi gyvenojai vėl pradėjo juo naudotis. Kai kurie gyventojai mano, kad žmonės patys nuėme grotas.

Su šiuo vamzdžiu susijusias istorijas ir valdininkų nenoru spręsti vietos gyventojų problemas galite susipažinti susijusiuose straipsniuose publikacijos apačioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius