-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VAT: R.Žilinskas nepadarė baudžiamojo nusikaltimo

Vilniaus apygardos teismas (VAT) antradienį nepakeitė Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nuosprendžio dėl Seimo Krikščionių partijos frakcijos nariui Rokui Žilinskui ir jo draugui Markui Gurskiui inkriminuoto viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo policijai ir pareigūnų įžeidimo.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Apylinkės teismo sprendimu parlamentaras buvo išteisintas baudžiamojoje byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo policijai ir pareigūnų įžeidimo, tačiau jam turės būti pradėta administracinių teisės pažeidimų byla. Tai patvirtino ir R.Žilinsko advokatas Juzefas Stankevičius.

Tuo metu M.Gurskis buvo nubaustas 40 minimalių gyvenimo lygių dydžio, t. y. 5 200 litų, bauda už pareigūnų įžeidimus. Baudžiamojoje byloje jis išteisintas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasipriešinimo pareigūnams. Dėl šių dviejų veikų ir nedidelio chuliganizmo jam taip pat turės būti pradėta administracinių teisės pažeidimų byla.

VAT teisėjų kolegija atmetė tiek R.Žilinsko, tiek M.Gurskio, tiek prokurorės Lilijos Balaišienės skundus.

Pasak teisėjos Leonardos Gurevičienės, apylinkės teismas tinkamai įvertino bylos aplinkybes ir teisingai atskyrė R.Žilinsko ir M.Gurskio veikas.

Anot teisėjos, iš byloje esančių duomenų galima matyti, kad M.Gurskis buvo daug aktyvesnis per minėtą įvykį, todėl jam baudžiamoji atsakomybė turėtų būti taikoma. Tuo tarpu Seimo narį bausti baudžiamąja tvarka esą nėra pagrindo.

Po teismo posėdžio R.Žilinskas žurnalistams sakė, kad teisingumas triumfavo.  

„Asmeniškai mano požiūriu teisingumas triumfuoja. Bet man labai neramu dėl mano draugo Marko“, – sakė Seimo narys.

R.Žilinsko advokatas J.Stankevičius tvirtino, kad tokio VAT sprendimo ir tikėtasi. „Administracinė (byla – BNS) bus, nes nuo šios dienos įsigalioja teismo sprendimas, tačiau neturime pamiršti, kad prokurorė gali pateikti skundą (dėl VAT nutarties – BNS) kasacine tvarka“, – sakė gynėjas.

Pasak J.Stankevičiaus, nepaisant prokurorės galimo skundo, administracinė byla bet kuriuo atveju bus pradėta.

Prieš daugiau kaip dvejus metus į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą R.Žilinską ir M.Gurskį policijos pareigūnai pristatė gavę skundą, kad jie atsisako mokėti už kelionę taksi automobiliu ir agresyviai elgiasi. Iš komisariato R.Žilinskas ir M.Gurskis buvo nuvežti į Šnipiškių policijos nuovadą.

Policininkai teisme yra tvirtinę, kad R.Žilinskas ir M.Gurskis tiek sodinami į automobilį, tiek vežami į policiją, tiek pristatyti į policijos komisariatą įžeidinėjo pareigūnus, nepakluso jų nurodymams, priešinosi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius