-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veisiejuose dingusią moterį padėjo rasti termovizorius ir vyšninės spalvos batai

Iš pasieniečių sraigtasparnio antradienį buvo aptikta dingusi 73-metų moteris, kuri gulėjo Lazdijų rajone esančio Ančios ežero krante. Ligotos pradingėlės paieškoms pasieniečių sraigtasparnis buvo keliamas du kartus, o ant žemės irgi dirbo pareigūnų pajėgos, tarp kurių buvo pasienietis kinologas su šunimi.
Paieškų pajėgos
Paieškų pajėgos / Alytaus apskrities VPK nuotr.

Pirmadienio vakarą į Valstybės sienos apsaugos tarnybą (VSAT) kreipėsi policijos pareigūnai, paprašę pagalbos ieškant pradingusios Lazdijų rajono Veisiejų miestelio gyventojos. Nuo pirmadienio popietės ieškotai sergančiai moteriai – 73-eji.

Veisiejuose ir jų apylinkėse paieškos nedelsiant ėmėsi VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos (SPU) kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu. Tokios dingusių žmonių paieškos dažnai baigiasi sėkmingai, kai panaudojami pasieniečių sraigtasparniai.

Ir šįkart nuspręsta į orą pakelti VSAT sraigtasparnį su termovizorine įranga. Kaip tik šiuo metu VSAT Aviacijos rinktinėje yra vykdomi orlaivių įgulų darbo su vaizdo stebėjimo sistemomis tamsiu paros metu mokymai, todėl pirmadienį vakare iškart buvo suformuota įgula paieškos operacijai.

VIDEO: Paieška Veisiejuose

Likus valandai iki vidurnakčio „Eurocopter EC 135“ pakilo iš bazės Trakų rajono Paluknio miestelyje ir netrukus pradėjo paiešką Lazdijų rajone. Pustrečios valandos trukusio skrydžio metu Veisiejų apylinkėse moters pėdsakų aptikti nepavyko. Antradienį apie 2 val. paieška tiek žemėje, tiek iš oro laikinai buvo nutraukta.

Antradienio rytą VSAT Lazdijų rinktinės SPU kinologas su tarnybiniu šunimi vėl ėmėsi ieškoti pradingėlės pėdsakų. Prieš 9 val. iš bazės Paluknyje vėl kilo naujai suformuota sraigtasparnio „Eurocopter EC 135“ įgula. Šįkart paieška Veisiejų apylinkėse truko tik apie 10 minučių. Pasieniečiams skrendant Ančios ežero pakrante sraigtasparnyje buvęs policijos pareigūnas tankmėje pastebėjo ryškios spalvos objektą. Buvo žinoma, kad dingusi moteris avėjo ryškiais vyšninės spalvos batais. 

Ši vieta ant ežero kranto netoli Kailinių kaimo buvo pradėta žvalgyti termovizorine kamera. Buvo pastebėtas ant nugaros gulintis žmogus. Jis nejudėjo, tačiau per termovizorinę įrangą pasieniečiai fiksavo jo normalią temperatūrą. Kol sraigtasparnis kybojo virš aptikto kūno, buvo pastebėta, kad žmogus sujudėjo.

Informacija apie tai buvo perduota žemėje dirbusiems policijos pareigūnams. Kaip paaiškėjo, tai ir buvo nuo pirmadienio popietės ieškota moteris. Ji perduota medikams, pasakojama VSAT atstovų antradienį paviešintame pranešime.

VIDEO: Iš VSAT sraigtasparnio antradienį buvo aptikta dingusi 73-metų moteris

Informaciją apie šia paieškas antradienį paviešino ir Alytaus apskrities VPK atstovai.

Po visą naktį vykusių paieškų policija rado, kovo 30-ąją, apie 16.30 val., iš namų, esančių Lazdijų rajone, Veisiejuose, išėjusią 73-ejų metų, Alzhaimerio liga sergančią moterį. Sutelkus pareigūnų pajėgas ir į pagalbą iškvietus Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinės pareigūnus su sraigtasparniu bei kinologus su tarnybiniais šunimis iki sutemų moters surasti nepavyko.

Sraigtasparniu skridę pareigūnai pastebėjo dingusiąją Kailinių kaime, sėdinčią Ančios ežero pakrantėje. Senolė pailsėti įsitaisė sunkiai prieinamoje vietoje, ant bebrų „namo“, apie 150 cm nuo ežero kranto. 

Kovo 31 dieną, tęsdami paiešką Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai į pagalbą pasitelkė pasieniečių sraigtasparnį ir kolegas iš Alytaus apskr. VPK, tarp jų kinologus su tarnybiniais šunimis ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus. Į paiešką pasitelkta daugiau kaip 100 įvairių tarnybų pareigūnų. Pražuvėlės ieškojo artimieji ir vietiniai gyventojai. 

Senolės dukra, kuri policijai pranešė apie motinos dingimą, pasakojo, kad moteris dažnai išeina pasivaikščioti, tačiau niekada nėra pasiklydusi. Anot dukros, ji gerai pažįsta vietovę, turi savo pasivaikščiojimo maršrutą.

Pareigūnai apieškojo nemažą teritoriją, kurioje manyta, gali būti pasiklydusi moteris. Paieškas apsunkino miškinga, ežeringa vietovė, tačiau apie 10 val. pasieniečių sraigtasparniu skridę pareigūnai pastebėjo dingusiąją Kailinių kaime, sėdinčią Ančios ežero pakrantėje. Senolė pailsėti įsitaisė sunkiai prieinamoje vietoje, ant bebrų „namo“, apie 150 cm nuo ežero kranto. Moteris rasta gyva ir sveika, tik nusilpusi. Ji perduota medikams.

Alytaus apskr. VPK viršininkas dėkoja visoms tarnyboms, vietos gyventojams už bendradarbiavimą ieškant dingusios moters: „Dar kartą įrodėme, kad darnus, kantrus ir vieningas darbas duoda geriausių vaisių. Tikiu, kad kartu spręsdami svarbias problemas ir vykdydami užduotis, kartu galime pasidžiaugti ir pasiektais rezultatais.“

Alytaus apskrities VPK pareigūnai prašo visų kurie, turi senyvo amžiaus, įvairiomis sunkiomis ligomis sergančius artimuosius, nepalikti jų vienų, užtikrinti nuolatinę priežiūrą ir jų saugumą.

Alytaus apskrities VPK nuotr./Paieškų pajėgos
Alytaus apskrities VPK nuotr./Paieškų pajėgos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius