-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vėl degė benamių pamėgtas apleistas uostamiesčio policijos pastatas

Klaipėdoje vėl degė apleistas buvęs policijos pastatas. Gaisras Jūros gatvėje 1 pastebėtas antradienio vakarą po 20 val., pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.
Buvęs Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pastatas jau ne kartą degė.
Asociatyvi iliustracija / 15min nuotr.

Atvykus gelbėtojams, ugnis degė keturiose skirtingose vietose.

Pagrindinio pastato rūsyje degė įvairios medienos atliekos 6 kvadratinių metrų patalpoje, sporto salės 12 kvadratinių metrų pagalbinėse patalpose ir dviejose vietose atviroje teritorijoje.

Senasis policijos pastatas nuo 2015 metų stovi apleistas, jame dažnai rinkdavosi benamiai, nedidelių gaisrų būta ir anksčiau. Vienas gaisras buvo kilęs balandį.

Netrukus planuojama likviduoti gaisro pasekmes, žadama sandarinti pastatą, tvarkyti stogą, įdiegti rimtesnę pastato apsaugą.

Kaip skelbė dienraštis „Vakarų ekspresas“, buvusį policijos pastatą valdantis Turto bankas planuoja jame įrengti judesio daviklius.

Šiuo metu Turto bankas atlieka Vyriausybės kanceliarijos pavedimą išanalizuoti situaciją Klaipėdoje, kur turėtų būti įkurtos visos teismo institucijos. Kaip viena iš alternatyvų analizuojamas ir policijos pastato įveiklinimas.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas neatmeta galimybės, kad buvęs policijos pastatas galbūt bus perduotas menininkams.

Statyti naujas patalpas uostamiesčio pareigūnams nuspręsta 2012 metais, kai buvo įvertinta senojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato Jūros gatvėje techninė būklė. Pripažinta, kad šio pastato trečio aukšto medinės perdangos ir stogo konstrukcijų techninė būklė yra bloga, grėsė įgriuvimas. Iš karto po tokios išvados iš šio aukšto buvo iškelti darbuotojai,

Senojo policijos pastato kompleksą uostamiesčio centre anksčiau bandyta parduoti už kelis milijonus eurų, tačiau pirkėjų neatsirado.

Didžiulis 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksas laikomas svarbiausiu Naujosios Uosto gatvės senosios architektūros akcentu. Kultūros paveldo registre jis buvo įvardytas kaip teismo rūmų ir kalėjimo pastatas, kurio ištakos siekia 1857 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius