Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verbuodamas darbui raudonųjų žibintų kvartale, kėdainietis paauglę apipylė dėmesiu ir pramogomis

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas ėmėsi nagrinėti nepilnamečio asmens įtraukimo į prostituciją bylą. Joje Arnoldas Zaičenka kaltinamas tuo, jog apie pusmetį verbavo paauglę išvykti dirbti į Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalą. Kaltinamasis merginą apipylė dėmesiu: vežiojosi po viešbučius, kartu pramogavo, siūlė apmokėti gražinimosi procedūras. Tačiau planas neišdegė: paauglė pasakė „ne“.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiauliuose gimęs 36-erių metų A.Zaičenka teisme teigė ilgą laiką dirbantis Norvegijoje. Anksčiau vyras teistas du kartus – 2008 ir 2014 m. Šiuo metu dėl muštynių teisiamas Norvegijoje.

„Užsipuolė mane girti asmenys“, – dėl ko iškelta byla užsienio valstybėje, paaiškino A.Zaičenka.

Grįžęs iš Norvegijos į Lietuvą jis apsistoja Kėdainiuose.

Šeimos nesukūręs A.Zaičenka kaltinamas tuo, kad laikotarpiu nuo 2014 m. lapkričio pradžios iki 2015 m. liepos verbavo nepilnametę vykti verstis prostitucija į Olandiją.

2014 m. lapkričio pradžioje, tiksliau tyrimo metu nenustatytu laiku, važinėdamas automobiliu Kaune su nepilnamete, kaltinamasis pasiūlė jai užsidirbti pinigų teikiant seksualines paslaugas vyrams Olandijoje. Tuomet nukentėjusioji nieko į tokį pasiūlymą neatsakė. Tad jis ėmėsi intensyvesnių verbavimo veiksmų – nusivežęs ją į Klaipėdoje veikiantį „Amberton“ viešbutį, pasiūlė vykti kartu su juo į Olandiją. Kelionės tikslas – supažindinti su raudonųjų žibintų kvartalu, kur merginos užsiima prostitucija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Raudonųjų žibintų kvartalas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Raudonųjų žibintų kvartalas

A.Zaičenka nukentėjusiajai nurodė, kad jei ji verstųsi prostitucija, jam turėtų sumokėti 15 proc. uždirbamų pinigų.

Olandiją automobiliu jie aplankė dar tą patį mėnesį. Apsigyveno Amsterdamo viešbutyje „Meininger“. Kaltinamasis davė merginai pinigų smulkioms išlaidoms, vėliau vakare surengė ekskursiją po raudonųjų žibintų kvartalą: aprodė merginas, stovinčias vitrinose, kurios teikia seksualines paslaugas, aptarinėjo jų aprangą, elgseną, taip pristatydamas jai būsimo darbo sąlygas.

A.Zaičenka brėžė rožinę iliuziją: tikino, kad taip dirbdamos merginos uždirba po 1000 eurų per mėnesį ir padirbusios šį darbą daugiau jokio kito nenori, nes uždirba dideles pinigų sumas.

Po išvykos į Amsterdamą, grįžus į Lietuvą, kaltinamasis toliau palaikė ryšį su nepilnamete – nuolat vežiodavo ją po įvairius Lietuvos viešbučius. Ten pramogaudavo, duodavo pinigų, tačiau vis primindavo apie tai, dėl ko ši draugystė užsimezgė. A.Zaičenka ir toliau skatino vykti merginą į Nyderlandų Karalystę verstis prostitucija. Tuo tikslu nurodė jai pasitikrinti sveikatą, nes tik sveikos merginos gali dirbti šį darbą. Taip pat davė pinigų kosmetikai, kad ši galėtų pakoreguoti išvaizdos trūkumus, siūlė kosmetines procedūras šiems trūkumams pašalinti.

A.Zaičenka nurodė nukentėjusiajai ir gyvenimo sąlygas Olandijoje, kad gyvens su kitomis merginomis, jau seniai besiverčiančiomis prostitucija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamasis teisme

Verbavimas tęsėsi pusmetį – iki 2015 m. birželio, kuomet kaltinamasis ketino merginą išgabenti į Nyderlandų Karalystę, tačiau dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių ir nukentėjusiajai atsisakius vykti su jo nurodytu nepažįstamu asmeniu, jos neišgabeno.

Ketvirtadienį dalyvaudamas pirmajame teismo posėdyje kaltinamas nepageidavo duoti savo parodymų dėl to, jog neatvyko šiuo metu kūdikį auginanti nukentėjusioji. A.Zaičenka nori, jog mergina girdėtų, ką jis nori pasakyti. Teigė turintis jai daug klausimų.

Prokurorė, siekdama apsaugoti nukentėjusiosios, kuri šiuo metu jau yra pilnametė, privatų gyvenimą, paprašė toliau nagrinėti bylą už uždarų durų. Merginos gynėja pateikė teismui civilinį ieškinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius