Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Versija apie žaislinį buvusio STT vado sūnaus pistoletą atmesta, nuosprendis Edvinui Junokui įsiteisėjo

Vilniaus apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo vilniečių Edvino Junoko ir Roberto Repšo baudžiamąją bylą dėl ginkluoto apiplėšimo.
Edvinas Junokas
Edvinas Junokas / Vilniaus policijos nuotr.

Vilniečiai Edvinas Junokas ir Robertas Repšas pagrįstai pripažinti kaltais skandalingoje baudžiamojoje byloje dėl intymias paslaugas teikusios merginos užpuolimo.

Taip trečiadienio popietę paskelbė Vilniaus apygardos teismas, atmetęs nuteistųjų ir jų gynėjų apeliacinius skundus.

Apygardos teismo nutartyje pažymima, kad nuteistųjų pasakojimus apie esą naudotus žaislinius pistoletus skamba netikroviškai: „Versija apie panaudotą muliažą yra visiškai neįtikinama, prieštaraujanti įrodymų visumai.“

Jei nuteistiesiems būtų pavykę įrodyti, kad nenaudojo tikrų ginklų, jų išpuolis nebūtų vertinamas kaip ginkluotas plėšimas ir baudžiamas ne taip griežtai.

Apeliacine tvarka išnagrinėjus šią bylą konstatuota, kad pirmosios instancijos teismas buvo išsamiai išanalizavęs visus įrodymus ir tinkamai nustatęs bylos aplinkybes.

Po Vilniaus apygardos teismo verdikto nuosprendis E.Junokui ir R.Repšui įsiteisėjo. Kasacine tvarka jis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Kaip jau rašė 15min.lt, buvusio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Valentino Junoko sūnus 33 metų Edvinas ir jo bendrininkas 23 metų R.Repšas nuteisti dėl ginkluoto intymias paslaugas teikusios merginos apiplėšimo. Užpuolikai manė, kad mergina jausis nepatogiai ir nesiryš niekam skųstis.

Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Buvęs STT vadovas V.Junokas mano, kad Seimas iki šiol nepaskelbė rimtos kovos su korupcija, todėl ir stringa būtiniausi įstatymai.
Kęstučio Vanago/BFL nuotr./Buvęs STT vadovas V.Junokas.

Apkaltinamąjį nuosprendį skandalingoje baudžiamojoje byloje dėl merginos užpuolimo E.Junokui ir R.Repšui Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas paskelbė rugsėjo 11 d.

E.Junokui skirta 4 metų ir 10 dienų, o jo bendrininkui R.Repšui – 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

E.Junokui skirta 4 metų ir 10 dienų, o jo bendrininkui R.Repšui – 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Trečiadienį nuosprendis įsiteisėjo.

Bylos duomenimis, pagal erotišką skelbimą internete susiradę ir viename bute aplankę nukentėjusiąją Laimą A., nusikaltėliai grasino mirtimi ir reikalavo pinigų. E.Junokas per apiplėšimą dėvėjo kaukę. Plėšikai paėmė ne tik kelis tūkstančius litų, bet ir porą mobiliųjų telefonų, nešiojamąjį kompiuterį. Manoma, kad plėšikai buvo tikri, jog neteisėtą veiklą vykdžiusi mergina nedrįs dėl užpuolimo niekam skųstis.

Bylą kuruojantis prokuroras buvo prašęs abu kaltinamuosius siųsti už grotų bent 6 metams.

Jauni vyrai nuteisti ne tik už plėšimą, bet ir neteisėtą disponavimą šaudmenimis.

Nukentėjusioji Laima A. šioje byloje buvo pareiškusi ieškinį dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo. Pirmosios instancijos teismas pripažino, kad abu kaltinamieji privalo solidariai atlyginti materialinį nuostolį – 3 860 litų.

Nukentėjusios reikalavimą dėl moralinės žalos teisėja tenkino iš dalies ir priteisė civilinei ieškovei 10 000 litų. Be to, nukentėjusiosios naudai iš kaltinamųjų priteistas 1 000 litų už advokato paslaugas.

„Akivaizdu, kad buvo padarytas žmogui stresas, didelis emocinis sukrėtimas. Ji bijojo dėl savo sveikatos, gyvybės“, – kodėl nėra keičiamas ir moralinės kompensacijos dydis, motyvavo teisėjų kolegijos pirmininkė Sigita Bieliauskienė

Beje, nuteistojo E.Junoko tėvas Valentinas po nuosprendžio paskelbimo rugsėjo mėnesį žurnalistams pareiškė, kad jo sūnus nuteistas per griežtai. V.Junokas buvo atvykęs į teismą ir šį trečiadienį. Tiesa, buvęs STT vadovas neužėjo į salę pasiklausyti verdikto paskelbimo, bet laukė teismo fojė ir naujienas sužinoti vylėsi iš advokato.

Teisėja S.Bieliauskienė pabrėžė, kad bausmės dydis tiek E.Junokui, tiek R.Repšui buvo nustatytas tinkamai. Nuosprendžiu skiriant abiems nuteistiesiems mažesnę nei numato sankcijos vidurkis bausmę, pirmasis teismas jau atsižvelgė į atsakomybę lengvinančias aplinkybes. E.Junokui padėjo, kad jis teistas pirmą kartą, iki sulaikymo oficialiai dirbo, yra jauno amžiaus. Vertindami jo draugo asmenybę teismai irgi atsižvelgė į R.Repšo amžių, šeiminę padėtį (vedęs). Tačiau jokių kitų išskirtinių aplinkybių, kurios leistų teismui dar labiau švelninti bausmę, nenustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius