-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Verslininko lėktuvas Nidoje patyrė avariją

Garsaus šalies verslininko Tado Karoso prabangus keturvietis lėktuvas „Cirrus SR22“ šeštadienį nesėkmingai bandė leistis Nidos oro uoste, kuriuo naudotis uždrausta, ir patyrė avariją. Nidos policijos teigimu, lėktuvą pilotavo ne pats verslininkas, o 37 metų J.M., praneša lrytas.lt.
Restoranų tinklo „Čilija“ savininkas Tadas Karosas
Restoranų tinklo „Čilija“ savininkas Tadas Karosas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip lrytas.lt sakė Civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla, incidentas įvyko šeštadienį vakarop. Leisdamasis lėktuvas propeleriu palietė žemę ir buvo apgadintas.

Pranešama, kad avarija įvyko, kai neišsiskleidė lėktuvo antsparniai.

Liudininkai lrytas.lt pasakojo, kad po incidento matė Nidos oro uosto pakilimo tako pakraštyje lėktuvą su nulaužtais visais trimis ratais ir sulankstytomis oro sraigto mentėmis. Uodega buvo ant asfalto juostos, korpusas – ant žolės. Sekmadienį virš Nidos skrendantys aviakonstruktoriai pamatė avariją ir iš karto atpažino lėktuvą, mat jis yra labai specifiškas. Iš oro taip pat gerai matėsi registracijos numeris.

Lrytas.lt neoficialiomis žiniomis, T.Karosas neturi licencijos skraidyti šiuo lėktuvu. Lėktuvas taip pat mėgino nutūpti Nidos oro uoste, kuriuo naudotis uždrausta. „Oro uostas iš tikrųjų neatitinka saugos reikalavimų, – sakė K.Auryla. – Pakilimo tako šone ir pabaigoje nėra iškirsti medžiai, darbai nėra baigti.“

Verslininkas T.Karosas yra restoranų tinklo „Čilija“ („Čili“, „Čili kaimas“ ir kt.) savininkas. Be to, jam priklauso pramogų kompleksas „Grand Casino World“ (GCW).

Brangioms mašinoms pinigų negailintis T.Karosas pernai įsigijo serijinį bolidą „Bugatti EB16.4“, kuris turėjo kainuoti ne mažiau kaip 4 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius