Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Verslininko Vilmanto Dundulio žudikas stojo prieš Klaipėdos teismą

Klaipėdos apygardos teismas pradėjo nagrinėti verslininko Vilmanto Dundulio nužudymo bylą. Šūviu į galvą V.Dundulį nužudžiusiam klaipėdiečiui Mariui Jonkui gresia nelaisvė iki gyvos galvos.
Mariaus Jonkaus teismas
Mariaus Jonkaus teismas / L. Sėlenienės nuotr.

Klaipėdos apygardos teismui M. Jonkus aiškinosi  dėl vasario 10 d. įvykdytos žmogžudystės. 27-erių klaipėdietis kaltinamas šūviu į galvą nužudęs 53-ejų verslininką V.Dundulį. Vyras nušautas savo tėvų namuose Klaipėdoje per ginklo pardavimo sandėrį.

M.Jonkus tuo metu ieškojo, kur įsigyti ginklą. V.Dundulis kaip tik internete pardavinėjo savo legaliai įsigytą ir laikomą pistoletą „Sig Sauer“ bei medžioklinį šautuvą su optiniu taikikliu.

Apsimetęs pirkėju M. Jonkus užsuko pas V. Dundulį apžiūrėti pirkinio. Tačiau sandėrio metu nušovė verslininką ir spruko iš nusikaltimo vietos pasičiupęs V.Dundulio ginklą. Po poros dienų M. Jonkus buvo sulaikytas prie vieno uostamiesčio baro. Sulaikymo operacijoje dalyvavo net „Aro“ pareigūnai. M.Jonkus kaip įmanydamas jiems priešinosi. Pareigūnai pas jį aptiko užtaisytą pistoletas ir dėtuvę su šoviniais.

Teisėsaugininkams M.Jonkus aiškino V.Dundulį nušovęs iš neatsargumo. O ginklo jam reikėję apginti save ir buvusią mylimąją nuo jos sugyventinio. Vyras pasakojo turįs daug priešų.

Už verslininko nužudymą M.Jonkui gresia nelaisvė iki gyvos galvos. Savo kaltę jis pripažįsta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius