Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkui sustreikavo atmintis dėl išleistų 125 tūkst. litų

Statybų bendrovės direktorius sunkmečiu, užuot gelbėjęs savo verslą, iš įmonės pasisavino daugiau nei 125 tūkst. litų. Įmonė bankrutavo.
pinigai
Pasisavinęs 125 tūkst. litų bendrovės lėšų verslinikas įmonę privedė prie bankroto. / E.Jankausko/15min.lt nuotr.

Ikiteisminį tyrimą byloje atlikę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad Klaipėdoje registruotos bendrovės „Jokusta“ 50-metis direktorius M.J. nuo 2007 m. sausio iki 2009-ųjų kovo per kelis kartus iš bendrovės sąskaitos ėmė pinigus avansu neva medžiagomsų įsigyti, tačiau pateikė tik dalį dokumentų, patvirtinančių pinigų naudojimą. Iš viso per dvejus metus taip buvo pasisavinta per 125 tūkst. įmonės lėšų.

Apklausiamas kaip įtariamasis, M.J. kaltę pripažino ir teigė pasisavintus pinigus išleidęs bendrovės reikalams, tačiau neprisiminė, kam konkrečiai, ir neturėjo tai patvirtinančių dokumentų. 2009 m. bendrovei „Jokusta“ buvo iškelta bankroto byla. Bankroto administratorius byloje pareiškė 7 952 litų civilinį ieškinį.

„Ši byla galėtų būti pavyzdys, kaip kai kurie žmonės, kurdami savo verslą, iš anksto neįvertina ir nenumato visų galimų rizikos veiksnių, stokoja ir patirties, ir sugebėjimų suvaldyti nemažus pinigų srautus, per daug rizikuoja, laisvai elgdamiesi su bendrovės pinigais, kol galiausiai nusižengia įstatymui ir už tai turi atsakyti baudžiamąja tvarka“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti   prokurorė Laima Rokanskienė.

Už didelės vertės svetimo turtą pasisavinimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.  
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius