Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Via Baltica“ ruože ties Papyvesių kaimu – didelė sunkvežimių avarija

Pasvalio rajone per avariją pirmadienio vakarą susidūrė vilkikas ir automobilvežis. Sužalotas vilkiką vairavęs 32 metų Lenkijos pilietis. Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba skelbia ir apie dar vieną didelę avariją kitame „Via Baltica“ ruože – čia susidūrimo momentą vaizdo registratoriumi pavyko užfiksuoti vienam 15min skaitytojui.

„Nėra dideli sužalojimai, bet paliktas gydymui Respublikinėje Panevėžio ligoninėje“, – BNS sakė Panevėžio apskrities policijos atstovas Tadas Martinaitis.

Avarija įvyko apie 18.38 val. Papyvesių kaime, kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, kelio „Via Baltica“ ruože.

Kaip skelbia policija, 32 metų vyras, vairuodamas vilkiką „Renault“ su puspriekabe, esant slidžiai kelio dangai nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas.

Nesuvaldytas vilkikas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobilvežiu „Mercedes-Benz“ su puspriekabe. Pastarąjį vairavo Lietuvos pilietis.

Į įvykio vietą buvo atvykę ne tik policijos pareigūnai, bet ir greitosios medikai bei ugniagesiai.

Pastarieji, panaudoję gelbėjimo įrangą, išlaisvino vilkiko „Renault“ vairuotoją ir perdavė jį medikams.

Gelbėtojai taip pat atjungė abiejų transporto priemonių akumuliatorius, surinko 10-ties kvadratinių metrų plote išsiliejusius naftos produktus, sušlavė automobilių duženas bei surinko ant važiuojamosios kelio dalies 50 metrų ruože pažirusias plastikines dalis.

Išvakarėse fiksuota dar viena didelė sunkvežimiu avarija. Kaip skelbia Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, 18.49 val. gautas pranešimas, kad Kauno r. sav., Garliavos apyl. sen., Juragių k., Marijampolės g., A5 kelias, prie Mauručių viaduko, susidūrė 2 sunkvežimiai, sunkvežimio vairuotojai neišlipa, galimai prispausti. Buvo susidūrę 4 automobiliai: du „Mercedes-Benz“, „Scania“ ir „Renault“. Atjungti dviejų transporto priemonių akumuliatoriai. Iš sunkvežimių kuro bakų bėgo dyzelinas.

Biriu sorbentu supiltas užtvaras, kad kuras neplistų. Elektrine pompa iš sunkvežimių kuro bakų ištraukta 550 l dyzelino, o 150 l iš griovio. Surinktas dyzelinas perduotas Kelių valdybos priežiūros darbuotojui. Hermetiku užsandarintos skylės sunkvežimių kuro bakuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius