Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Viena turto grobstymo byla: du plėšikai bus teisiami, kiti du, sprukdami su pagrobtu svetimu turtu, užsimušė

Du iš keturių svetimo turto grobstytojų – 27 metų A.B. ir 21 metų M.K. netrukus stos prieš teismą, kiti du, sprukdami vogtų daiktų prikrautu automobiliu, pernai rudenį žuvo Pasvalio rajone – šią nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą Pasvalio rajono apylinkės teismui perdavė nagrinėti Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, pernai lapkričio 5 d. rytą keturi jauni panevėžiečiai, apsirūpinę reikalingais įrankiais ir priemonėmis, automobiliu Audi A6 nuvyko į Pasvalio rajoną vogti. Apie 13.30 val. Tetervinų kaime jie įsibrovė į namą, kurio šeimininkai buvo išvykę.

Iš šio namo buvo pavogta įvairių vertingų daiktų, kompiuterinės ir filmavimo technikos, kolekcijų, suvenyrų, gėrimų ir asmens dokumentas. Apie prie namo pastebėtus atvykėlius ir jų automobilį kaimynai pranešė šeimininkei ir policijai.

Paaiškėjus, kad ant atvykėlių automobilio uždėti vogti kitos transporto priemonės numeriai, pareigūnai ėmė jį persekioti. Persekiojamiesiems pavyko pasprukti, tačiau netrukus buvo gautas pranešimas apie eismo įvykį kitame kelyje. Avarijos vietoje buvo rasti du žuvusieji ir vienas sužeistas, dar vienas bandė pasislėpti miške, bet buvo sulaikytas.

„Saugi kaimynystė yra ne tik patikimas būdas išvengti linkusių nusikalsti asmenų veikų padarymo, bet ir veiksminga priemonė jas tiriant. Šį kartą kaimynų budrumas padėjo pareigūnams sulaikyti žinomus svetimo turto grobstytojus, kuriems iki šiol pavykdavo apšvarinti ne vieną būstą. Tačiau dažnai bendruomenės abejingumas, nenoras padėti pareigūnams sudaro sąlygas nusikaltusiems asmenims išvengti baudžiamosios atsakomybės ir plėšikauti toliau“,- teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.

Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Įstatymas tam, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, numato laisvės atėmimo bausmę iki penkerių ar septynerių metų.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai šiemet perdavė nagrinėti teismui 104, kartu su apylinkių kolegomis – 1 tūkst. 203 baudžiamąsias bylas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius