Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Vieną žmogų gyvą užkasęs, o kitą mirtinai sumušęs Tomas Airidas Urba kali ramiai, o nuteisti jo talkininkai rašo skundus

Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Raseinių rajono gyventojas Tomas Airidas Urba su talkininkais yra nuteistas dėl žiaurių žmogžudysčių. Apeliacinius skundus pateikė nuteistieji Žilvinas Stoškus, Karolis Stoškus ir Egidijus Uljanovas. Tuo tarpu pagrindinis žmogžudys dėl 20 metų nelaisvės nuosprendžio neapeliuoja.
Teisme
Nuteistieji Ž.Stoškus ir E.Uljanovas Apeliaciniame teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apeliacinio teismo kolegija trečiadienį sostinėje nagrinėjo nuteistųjų Egidijaus Uljanovo ir Žilvino bei Karolio Stoškų skundus dėl jiems paskelbto nuosprendžio dvigubos žmogžudystės byloje.

Skundžiamu nuosprendžiu pagrindiniu žmogžudžiu šioje istorijoje yra pripažintas Raseinių rajono gyventojas Tomas Airidas Urba, kurį tenkina paskirta 20 metų kalėjimo bausmė. Tuo tarpu už pagalbą žudant žmogų nuteisti Ž.Stoškus, K.Stoškus ir E.Uljanovas su savaisiais advokatais viliasi aukštesnės instancijos teismo malonės.

Kaip rašyta pernykščiame Šiaulių apygardos teismo pranešime, pirmas nusikaltimas padarytas dar 2011 metų gruodžio 17 dieną Raseinių rajono Žaiginio miestelyje. Bylos duomenimis, apie 23 val. viename name buvo sumuštas Š.K.

Jaunam vyrui kaltinamasis T.A.Urba į įvairias kūno vietas sudavė ne mažiau kaip 23 smūgius.

Po to, siekdamas išvengti atsakomybės, T.A.Urba kartu su broliais Žilvinu ir Karoliu Stoškais bei E.Uljanovu sumuštąjį įdėjo į automobilio bagažinę ir nuvežė jį į netoli Kupsčių kaimo esantį mišką.

Į iškastą duobę buvo paguldytas Š.K. kūnas ir užpiltas žemėmis. Kaip vėliau konstatavo ekspertai, vyras buvo užkastas gyvas, jis mirė nuo uždusimo.

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų žudikas viename bute mirtinai sumušė jauną. Aukai buvo suduoti mažiausiai 29 smūgiai.

T.A.Urba dar vieną žmogžudystę padarė 2012 metų sausio pirmosios naktį, taip pat Raseinių rajone, Girkalnio miestelyje.

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir psichotropinių medžiagų žudikas viename bute sumušė V.V.

Nuo patirtų traumų jaunas vyras mirė. Aukai buvo suduota apie 29 smūgius.

Dvigubos žmogžudystės byloje T.A.Urba taip pat buvo kaltinamas tuo, kad nepilnamečiams platino narkotikus.

Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, 2013 m. liepos 8 d. konstatavo, kad padaryti nusikaltimai yra įrodyti.

T.A.Urba nuteistas kalėti 20 metų, bausmę atlieka pataisos namuose.

Ž.Stoškus, K.Stoškus ir E.Uljanovas pripažinti kaltais dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Ž.Stoškui ir E.Uljanovui buvo skirtos 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmės, pernai vasarą jie buvo suimti teismo salėje. Tuo tarpu K.Stoškus nuteistas 90 parų arešto.

Teismo sprendimu taip pat iš dalies patenkinti nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai, nuteistiesiems nurodyta atlyginti 160 000 litų neturtinę ir apie 4 000 litų turtinę žalą.

Penktajam kaltinamajam Klaidui Vaitkevičiui už neteisėtą narkotinių priemonių disponavimą paskirta 5 tūkst. 980 litų bauda. K.Vaitkevičius apeliacinio skundo irgi nerašė, jo ir T.A.Urbos atžvilgiu nuosprendis jau yra įsiteisėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius