Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienadienis EDWARD tikslas pasiektas: rugsėjo 19 d. avarijose nežuvo nė vienas žmogus

Pirminiais duomenimis, rugsėjo 19 d., minint Europos dieną be žuvusiųjų keliuose (angl. „European Day without a Road Death“ - EDWARD ), Lietuvoje eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus. Per parą įvyko 16 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 17 žmonių, tarp sužeistųjų – 3 nepilnamečiai, 6 ir 7 metų pėsčiosios ir 5 m. automobilio keleivė.
Avarijos padariniai
Avarijos padariniai / LKPT nuotr.

Neblaivūs vairuotojai sukėlė 5 eismo įvykius, 2 įvykiuose buvo sužeisti žmonės. Pareigūnai per parą išaiškino 22 neblaivius vairuotojus, 10 iš jų girtumas viršijo 1,5 prom.

13.21 val. Vilniuje, Pilaitės ir Laisvės prospektų šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, 84 m. senjoras, vairuodamas automobilį „Honda CR-V“, susidūrė su dviračių taku kelią kirtusia 69 m. dviratininke. Nustačius kojos lūžimą, moteris paguldyta į ligoninę.

13.00 val., Tauragėje, Pramonės g., neblaivus 47 m. vyras nesuvaldė vairuojamo automobilio „Audi A6“ ir nuvažiavo į pakelės griovį. Vairuotojui buvo nustatytas sunkus, 2,95 promilės girtumas. Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

16 val., Varėnos r., kelyje Vilnius–Varėna–Gardinas, Bartelių k., 38 m. vyras, būdamas neblaivus, vairavo automobilį „VW Golf“, kurio nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkęs į pakelės medį apvirto. Įvykio metu nukentėjo automobiliu važiavusi 50-metė keleivė, kuri dėl galvos traumos paguldyta į ligoninę. Vairuotojui buvo nustatytas 2,10 promilės neblaivumas, vyras sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Darbo dienos pabaigoje, 17.22 val., Vilniuje, Įsruties g., 58 m. vyras vairavo automobilį „Toyota Corolla“ ir daugiabučių namų kieme atsitrenkė į kitą stovėjusį kitą automobilį. Sunkiai apgirtusiam vairuotojui buvo nustatytas 3,42 prom. girtumas, vyras buvo pristatytas į policijos komisariatą.

Vakare, 19.40 val., Kėdainių mieste, J.Basanavičiaus g. ir Rasos g. sankryžoje, kelyje Aristava–Kėdainiai–Cinkiškis, 43 m. moteris, vairuodama automobilį „Audi A6“, važiavo per sankryžą degant leidžiamam, žaliam šviesoforo signalui ir partrenkė netikėtai į kelią degant draudžiamam šviesoforo signalui įbėgusią 6 m. mergaitę. Nepilnametė pėsčioji dėl patirtų sužalojimų buvo pristatyta į ligoninę.

19.55 val., Šiauliuose, Tilžės ir Dubijos g. sankryžoje, neblaivus 32 m. vyras, vairuodamas taksi automobilį „Toyota Prius“, įvažiavo į sankryžą degant draudžiamam (raudonam) šviesoforo signalui ir susidūrė su tos markės pačios įmonės taksi automobiliu, vairuojamu 52 m. vyro. Įvykio metu buvo sužeista pirmajame automobilyje važiavusi 21 m. keleivė, mergina gydoma ambulatoriškai. Įvykį sukėlusiam taksi vairuotojui buvo nustatytas vidutinis, 1,57 prom. girtumas, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į policijos areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius