Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš nuteistųjų Dembavoje išžagintos ir sudegintos merginos byloje keičia parodymus

Už nepilnametės nužudymą nuteistas Deividas Antanaitis keičia savo parodymus ir sako, kad nusikaltimą įvykdė vienas, trečiadienį pranešė valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras Darius Alinskas. „Jis bando teigti, kad nusikalstamus veiksmus, susijusius su nukentėjusiosios gyvybės atėmimu, jis padarė vienasmeniškai ir net keisdamas savo pirminius įrodymus bando teigti, kad tuo metu kito jo bendro Juliaus Jakubaičio įvykio vietoje nebuvo“, – po uždaro posėdžio Lietuvos apeliaciniame teisme žurnalistams trečiadienį sakė D.Alinskas.
Įtariamasis Deividas A. Panevėžio teisme
Nuteistasis Deividas Antanaitis / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Antanaitis pažymi, kad iki šiol visus klaidino – tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek pirmos instancijos teismo metu“, – pridūrė prokuroras.

Tuo metu J.Jakubaitis, prokuroro teigimu, teisme bando įrodyti, kad jokio nusikaltimo nepadarė.

Apeliacinis teismas trečiadienį nagrinėjo prie Panevėžio, Dembavoje, septyniolikmetę išžaginusių, o vėliau gyvą sudeginusių nuteistųjų byla. Byla nagrinėjama uždarame posėdyje.

J.Jakubaitis ir D.Antanaitis už šį itin žiaurų nusikaltimą nuteisti kalėti iki gyvos galvos. Aukos artimiesiems jie turės atlyginti daugiau nei 109 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

Nukentėjusiąja byloje pripažinta nužudytos merginos motina I.K. apeliaciniu skundu prašo panaikinti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir iš naujo ištirti bylą. Tuo metu nuteistasis J.Jakubaitis prašo išteisinti dėl nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo, o dėl išžaginimo skirti švelnesnę bausmę.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamasis Julius J. Panevėžio teisme
Tomo Markelevičiaus nuotr./Julius Jakubaitis

Septyniolikmetė buvo nužudyta 2013-ųjų rugsėjo 21-osios rytą. Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad J.Jakubaitis ir D.Antanaitis rugsėjo 21-osios rytą Panevėžyje, apsvaigę nuo alkoholio bei psichotropinių ir narkotinių medžiagų, pamatė autobusų stotelėje laukiančią merginą ir jėga įsodino ją į automobilį. Neteisėtai atėmę laisvę ir galimybę priešintis, kaltinamieji prieš nepilnametę panaudojo seksualinę prievartą.

Siekdami nuslėpti šiuos brutalius nusikaltimus, bejėgiškos būklės auką kaltinamieji netrukus nužudė sudegindami gyvą automobilio bagažinėje.

Prieš mirtį į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi mergina nurodė, kad yra išžaginta ir pagrobta dviejų vaikinų. Ji teigė esanti vežama automobilio bagažinėje, tačiau pareigūnams nepavyko nustatyti skambinančiosios buvimo vietos.

Nors ant kojų buvo sukelti visi tą naktį Panevėžyje budėję policijos ekipažai, jiems nepavyko surasti žalios spalvos automobilio, kuriuo vežta nepilnametė.
Po valandos gelbėtojai gavo pranešimą apie miške atvira liepsna degantį automobilį. Atvykus į įvykio vietą ir užgesinus automobilį „Volkswagen Passat“, jo bagažinėje rastas sudegęs kūnas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Dembavos tragedijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Dembavos tragedijos vietoje

Abu įtariamieji netrukus sulaikyti.

Po šio įvykio iš Bendrosios pagalbos centro vadovo pareigų pasitraukė ilgametis jo vadovas Artūras Kedavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius