Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas kontrabandininkas automobilį su rūkalais paslėpė krūmuose, kitas miško tankmėje slėpėsi pats

Savaitgalį Druskininkų ir Varėnos rajonuose Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko du likimo valiai paliktus automobilius, kuriais gabenti kontrabandinių rūkalų kroviniai.
Cigaretės
Iliustracinė nuotrauka: cigaretės / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pasieniečiai patikrino savo atsakomybės ruožą ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu. To paties pavadinimo ežero pakrantėje patruliai aptiko krūmuose paslėptą vienatūrį „Renault Espace“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašinos salone VSAT pareigūnai rado 3 tūkst. 600 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

VSAT praneša, kad įvykio vietą ir apylinkes patikrino kinologas su tarnybiniu šunimi. Dresuotas keturkojis paieškos grupę nuvedė apie kilometrą į Lietuvos gilumą ir ties automobilių išvažinėtu vietiniu keliu nustojo sekti pėdsakais. Vietovę, kur buvo rastas likimo valiai paliktas vienatūris, apžiūrėję pasieniečiai daugiau nieko įtartino nerado.

Įtartinų pėdsakų ar galimų sienos pažeidimų pėdsakų neaptikta ir Kabelių užkardos saugomame ruože. Automobilis ir juo gabenti rūkalai laikinai saugomi minėtoje užkardoje.

Dar vieną transporto priemonę, kuria buvo gabentos kontrabandinės cigaretės, aptiko Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai.

Ties Varėnos rajono Marcinkonių kaimu patruliavęs pasieniečių ekipažas pastebėjo miško masyvu nuo valstybės sienos į šalies gilumą dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Volkswagen Passat“.

Šios mašinos vairuotojas, manoma, išvydęs artėjantį tarnybinį pasieniečių automobilį, staiga sustabdė savo transporto priemonę ir puolė į miško tankmę. Jam pavyko pasislėpti pelkėtoje vietovėje.

Likimo valiai paliktoje mašinoje VSAT pareigūnai rado dvylika maišų kontrabandinių rūkalų. Iš viso aptikti 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Išsiaiškinta, kad prie rastojo „Volkswagen Passat“ automobilio buvo pritvirtinti kitai tos pačios markės transporto priemonei priklausantys valstybiniai registracijos numeriai. Be to, mechaniškai panaikintas automobilio kėbulo numeris.

Šis automobilis bei juo gabenti kontrabandiniai rūkalai taip pat saugomi Kabelių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius