-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vieni nervai: „VW Touareg“ vairuotojai gresia bauda, teismas gali atimti ir jos visureigį

Gintaro Žagunio pasienio užkardos pasieniečiai sulaikė Vilniaus rajono gyventoją, kuri automobilio „Volkswagen Touareg“ slėptuvėse gabeno 1500 pakelių baltarusiškų cigarečių.
Bylos įkalčiai
Pasieniečiams įkliuvo vairuotoja, cigaretes slėpusi automobilyje įrengtose slėptuvėse. / VSAT nuotr.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, tikrino 35-erių metų Vilniaus rajono gyventojos ir jos vairuoto automobilio „Volkswagen Touareg“ dokumentus.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Moteriai gresia bauda nuo 5200 eurų, teismas taip pat gali konfiskuoti automobilį.

Vilniaus rajono gyventoja VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus, tačiau patikros metu automobilis VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl buvo pristatytas į G.Žagunio užkardą, kur yra išsamiai apžiūrai skirtos patalpos.

Atlikus 2006 m. laidos transporto priemonės patikrinimą paaiškėjo, kad po priekinėmis sėdynėmis ir automobilio dugne įrengtos slėptuvės. Jose pasieniečiai rado 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „5 Minsk Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojai pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą moteriai gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti transporto priemonę, kuria buvo gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos Vilniaus rajono gyventoja paleista. Ji privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės saugomi G.Žagunio pasienio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius