Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienoje parduotuvėje – net trys pažeidimai

Šiaulių apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, vykdydami vieną iš svarbiausių savo užduočių – kovą su šešėline ekonomika, apsilankė Naujojoje Akmenėje. Čia jie užsuko į V.Kudirkos gatvėje įsikūrusį prekybos centrą „Super Netto“. Pareigūnai nutarė patikrinti jame įsikūrusią parduotuvėlę „Muzikėlė“.
Parduotuvė „Muzikėlė“
Parduotuvė „Muzikėlė“ / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių apskrities VPK, pasirodo, kuo mažesnė parduotuvė, tuo daugiau pažeidimų. Pirmiausia paaiškėjo, kad šios parduotuvės pardavėja visai nėra pardavėja. Mat moteris, paprašyta pateikti kai kuriuos komercinės veiklos dokumentus, prisipažino, kad ji nėra oficialiai įdarbinta, tik šiandien keičianti parduotuvės pardavėją, kuri tvarkosi mokslo reikalus.

Šis paaiškinimas pareigūnų neįtikino, todėl surinktą medžiagą kriminalistai toliau tirti perdavė Valstybinei darbo inspekcijai.

Antras pareigūnų rastas pažeidimas – autorių ir gretutinių teisių pažeidimas. Nors vitrinoje pirkėjams buvo siūloma įvairių licencijuotų kompaktinių plokštelių, už parduotuvės prekystalio rastos trys kartoninės dėžės su 360 kompaktinių plokštelių, neturinčių licencijuotoms kompaktinėms plokštelėms būdingų atributų.

Individualiosios įmonės, kuriai priklauso ši parduotuvė, savininkas A.K. paaiškino, kad šias plokšteles įsigijo iš nepažįstamo asmens, ketindamas pardavinėti. Plokštelės iš parduotuvės buvo paimtos įtariant, kad jos nelicencijuotos ir parduotuvėje laikomos komercijos tikslais, pradėta administracinė teisena. Už tai Administracinių teisų pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 1000 tūkstančio iki 2000 litų ir kūrinių neteisėtų kopijų konfiskavimą.

Jeigu bus nustatyta, kad tokių kompaktinių plokštelių teisėtų kopijų pardavimo kaina siekia per 100 MGL, individualiosios įmonės savininkui už neteisėtų kopijų laikymą grės baudžiamoji atsakomybė.

Taip pat pareigūnams kilo įtarimas dėl kasos operacijų atlikimo pažeidimo. Prekystalio stalčiuje buvo rasta 700 litų į apskaitą neįtrauktų pinigų, gautų, manoma, iš prekybos nelicencijuota produkcija. Už tai įmonės vadovui gresia bauda nuo 1000 iki 2000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius