Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viešbučio „Romantic“ savininkės Dalios Kuklierienės byla keliauja į teismą: ji kaltinama paėmusi 100 tūkst. litų kyšių

Trečiadienį prokurorai Panevėžio apygardos teismui perdavė bylą, kurioje verslininkei, viešbučio „Romantic“ savininkei Daliai Kuklierienei pateikti kaltinimai kyšininkavimu.
D.Kuklierienė ir Tarptautinės krepšinio federacijos "FIBA Europe" generalinis sekretorius Naras Zanolinas.
D.Kuklierienė ir Tarptautinės krepšinio federacijos „FIBA Europe" generalinis sekretorius Naras Zanolinas apžiūri viešbutį. / BFL/Gintaro Lukoševičiaus nuotr.

Kaip pranešė prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2010–2012 metais bendrovės direktorė, organizuodama pirkimų konkursus viešbučio paslaugų infrastruktūros įrengimo ir kitiems darbams atlikti, už išskirtines sąlygas ir teisę nugalėti iš kelių bendrovių vadovų savo naudai galėjo reikalauti didesnės vertės negu 250 MGL dydžio kyšių.

Taip pat per kelis kartus iš penkių asmenų priimti dideles pinigų sumas – daugiau kaip 100 tūkst. litų. Statybos darbai buvo finansuojami ir iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Prokurorai teigia, kad jiems pavyko surasti ir apriboti D.Kuklierienės nuosavybės teises į kaimyninėje valstybėje esantį jos nekilnojamąjį turtą. Tokiu būdu siekiama užtikrinti galimą jos turto konfiskavimą.

Nusikaltimų tyrimui vadovavusios Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų tyrimo ir korupcijos skyriaus prokurorės Aurelijos Gališanskytės teigimu, atliekant didelės apimties tyrimą dėl 2010 metais Lietuvos krepšinio federacijos ir Panevėžio miesto savivaldybės pasirašytos daugiau kaip 2 mln. litų vertės sutarties lėšų panaudojimo teisėtumo buvo atskleistos ir ištirtos naujos korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos.
 
D.Kuklierienė kaltinama nuslėpusi PVM

Pernai spalio pradžioje Panevėžio apygardos teismui perduotoje kitoje baudžiamojoje byloje ši bendrovės generalinė direktorė, kaltinama su klaipėdiečio bendrovės vadovo pagalba galėjusi  išvengti turtinės prievolės valstybei – 37 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio.
 
Vasario 4 d. šią nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą numatoma atversti Šiauliuose – Lietuvos Apeliacinis teismas po to, kai nusišalino Panevėžio apygardos teismas, bylą perdavė nagrinėti kaimyninės apygardos teismui.
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius