Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj kalėjimo – bauda

Už kontrabandą nuteistas Viktoras Reiteris teisme pasiekė sąlyginę pergalę. Dviems metams už grotų pasiųstas vyras, Lietuvos apeliacinio teismo (LAT) sprendimu, už daugiau kaip 30 tūkst. litų galės sugrįžti į laisvę.
Temos: 1 Kontrabanda

V.Reiteris nuteistas už tai, kad bendradarbiaudamas su Rusijos Federacijos Kaliningrado srityje buvusiais asmenimis 2005 m. subūrė organizuotą kontrabandininkų grupuotę, vadovavo ir koordinavo jos narių veiklą.

Cigarečių kontrabanda buvo gabenama Nemuno upe, ties Vėžininkų kaimu (Pagėgių r.). Iš viso buvo plukdoma per 200 dėžių (per 25 tūkst. pakelių). V.Reiteris suburtai komandai paskirstė vaidmenis. Vieniems patikėta stebėti teritoriją, kitiems užsiimti gabenimo darbais.

Už tokius darbelius, Klaipėdos apygardos teismo sprendimu kaltu pripažintas V.Reiteris už grotų turėjo praleisti 2 metus.

Nuteistasis apeliaciniu skundu prašė panaikinti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą ir jį visiškai išteisinti.

LAT teisėjai nutarė skundą tenkinti iš dalies. Nuspręsta, kad V.Reiteriui paskirtas nuosprendis yra keistinas dėl teismo išvadų neatitikimo lyginant su bylos aplinkybėmis. Remiantis tuo, 2 metų laisvės atėmimo bausmė pakeista į 246 MGL (30 750 Lt) dydžio baudą.

Nuo bausmės išsisukti bandęs V.Reiteris iki šiol laikosi savo pateiktos versijos, esą nusikaltimo padarymo metu jo net nebuvo įvykio vietoje. „Tuo metu buvau namuose, niekas manęs nesulaikė kartu su kitais asmenimis. Per policijos patikrinimą automobilyje, kurį vairavau, nebuvo rasta jokių cigarečių, o rasti mobilieji telefonai priklausė ne man“, – skunde aiškino nuteistasis.

Per tyrimą, nuo ryšių su organizuota grupuote atsiribojusio vyriškio teiginiai, buvo paneigti. Telefoniniai pokalbiai rodo, kad V. Reiteris intensyviai bendravo su kontrabandos vykdytojais.

Vertinant kitas bylos aplinkybes, šalyje galiojantys įstatymai buvo palankūs V.Reiteriui, nes apkaltinamasis nuosprendis negali būti grindžiamas spėjimais, o visos abejonės turi būti vertinamos kaltininko naudai. Pagelbėjo ir tai, kad teigiamai charakterizuojamas vyro ankstesnis teistumas buvo išnykęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius