Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoje gulto Šarm aš Šeicho paplūdimyje – gultas lietuviškoje areštinėje

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė į Egipto kurortą Šarm aš Šeichą susiruošusį skristi Kauno gyventoją. Pailsėti prie Raudonosios jūros jam nepavyko, nes VSAT pareigūnai nustatė, kad kauniečio ieškojo Vokietijos pareigūnai.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Penktadienį Vilniaus oro uoste pasieniečiai tikrino į Šarm aš Šeichą išvykstančių turistų dokumentus. Kontrolės metu paaiškėjo, kad 30-ies Kauno gyventojui yra paskelbtas suėmimas pagal Europos arešto orderį. Jo iniaciatorė Vokietija tai padarė išvakarėse, t. y. sausio 30 d.

VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir pristatė į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Atlikus dokumentų formalumus pasieniečiai sulaikytąjį perdavė Kauno policijos pareigūnams.

Iš viso praėjusiais metais pasieniečiai sulaikė 2 422 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir nusižengimų ieškojo Lietuvos ir užsienio teisėsauga. Daugiausiai ieškomųjų sulaikyta šalies oro uostuose – 1 910.

Pagal pilietybes daugiausiai VSAT pareigūnams įkliuvo Lietuvos piliečių – 2 169. Taip pat sulaikyti 139 Ukrainos, 27 Baltarusijos, 15 Rusijos, 12 Tadžikistano, 10 Kazachstano bei dar 16-os valstybių piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius