Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vievyje liepsnojo ant traktoriaus priekabos įrengta pirtis

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino trijų savaitgalio parų (rugsėjo 30 - spalio 2 d.) įvykius.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: ugniagesiai gelbėtojai per praėjusį savaitgalį padirbėjo iš peties. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 87 gaisrai, kuriuose buvo traumuoti 2 žmonės. Ugniagesiai dar likvidavo 41 incidentą ir išgelbėjo 3 piliečius, pažymima PAGD atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Šeštadienio naktį Klaipėdoje, Birutės gatvėje, gaisras kilo daugiabučiame name. Gaisro židinys buvo laiptinės aikštelėje tarp ketvirto ir penkto aukštų, kur degė šiukšlės. Gaisro metu aprūko laiptinės sienos ir lubos, apsilydė plastikinio lango rėmas, įskilo stiklas. Vienas namo gyventojas apsinuodijo smalkėmis, jis buvo perduotas iškviestiems greitosios medicinos pagalbos darbuotojams.

Dar vienas vyras apsinuodijo smalkėmis vakar vakare kilusiame gaisre Rokiškyje, Aukštaičių gatvėje esančiame daugiabučiame name. Čia viename  bute ant viryklės pridegė puodas su maistu. Iškviesti ugniagesiai su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėjo į uždūmintą butą ir išnešė smalkėmis apsinuodijusį vyrą. Nukentėjusysis buvo išvežtas į ligoninę.

Penktadienio popietę Kelmės rajono Tytuvėnų miestelyje dėl neatsargaus rūkymo užsidegė keliems asmenims priklausantis vieno aukšto su mansarda gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė miegamasis kambarys, apdegė virtuvės sienos, aprūko kitos patalpos.

Dar vienas gyvenamasis namas penktadienio vakarą degė Radviliškio rajono Raudondvario kaime. Ugnis nudegino pastato stogą, vandeniu buvo sulietas namo vidus. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio naktį Kelmės rajono Žalpių miestelyje irgi užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, pradegė perdanga, išdegė vidus. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Šeštadienio vidurdienį Šiaulių rajono Žemalėnų kaime užsidegė sudėtinis ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė daržinė ir apie 25 tonas šieno, nudegė tvarto stogas, apdegė jo sienos. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Sekmadienio rytą Kaune, Raudondvario plento ir Žagarės gatvės sankryžoje užsidegė nustatinėjamo savininko apleistas dviejų aukštų medinis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, sudegė palėpėje buvę sendaikčiai, vandeniu buvo sulietas vidus.

Kauno rajono Užliedžių kaime vakar ryte užsiliepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė angaras ir jame buvę šiaudų rulonai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Pakruojyje, Vilniaus gatvėje vakar popiet užsidegė mūrinis vieno aukšto gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė perdengimas, nuardytas dalis skardinio stogo. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio popietę Elektrėnų savivaldybės Vievio mieste Gėlių gatvėje užsiliepsnojo ant traktoriaus priekabos įrengta pirtis. Per gaisrą medinė pirtis sudegė ir buvo išardyta. Gaisro priežastys tiriamos.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko ir nemažai gelbėjimo darbų. Štai šeštadienio popietę Jonavos rajono Gaižiūnų poligone vairuotojas nesuvaldė lengvojo automobilio „Mitsubishi Colt“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Atskubėję ugniagesiai panaudojo žirkles ir plėstuvus bei išlaisvino vairuotoją iš suknežintos mašinos ir perdavė jį medikams.

Šeštadienio pavakarį buvo gautas pranešimas, kad Šilutės rajono Švėkšnos miestelio ligoninėje yra padėtas sprogmuo. Policijai paskelbus evakuacijos planą „Skydas“, iš ligoninės buvo evakuota 215 žmonių. „Aro“ išminuotojai apieškojo pastatą. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio vakarą Panevėžyje, Beržų gatvėje, į nenaudojamą priešgaisrinį vandens rezervuarą, įlūžus šiferio dangčiui,  įkrito 13-metė mergaitė. Iškviesti ugniagesiai, panaudoję kablines kopėčias ir gelbėjimo virvę, ištraukė mergaitę iš 4 m gylio šulinio ir perdavė ją medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius