-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vijurkuose avarijoje žuvo moteris, du aštuoniolikmečiai vokiečiai – ligoninėje

Ketvirtadienio rytą, apie dešimtą valandą, Kurtuvėnų regioninio parko ekologas Vidmantas Lopeta, kartu su dviem viešųjų darbų darbininkais ir dviem aštuoniolikmečiais savanoriais iš Vokietijos, nuriedėjo nuo kelio. Jaunuoliai iš Vokietijos smarkiai sužaloti, o viena darbininkė – žuvo vietoje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Telšių apskrities VPK nuotr.

Kurtuvėnų regioninio parko direktorius Rimvydas Tamulaitis teigia, kad visas ekipažas – ekologas, du darbininkai ir du savanoriai – visureigiu „Nissan Navara“ vyko į Vijurkų pieva vadinamą parko plotą.

Dubysos slėnyje, kur netoliese pagal senovinius papročius jau beveik tris dešimtmečius švenčiamos Rasos, vykdomi gamtotvarkos darbai.

Ekipažas važiavo senuoju Kelmės taku vadinamu keliu – nuo Bubių Kelmės link. Iki posūkio pro Vijurkus buvo netoli.

Senasis Kelmės takas pasižymi savo kalneliais ir prie pat kelio augančiais medžiais. Dėl medžių šešėlių ant kelio tuo metu dar buvo likę plikledžio.

Jau netoli Vijurkų, šimtas metrų nuo caro laikais statyto kelininkų namelio, kaimo automobilį sumėtė ir šis vertėsi nuo kelio. Toje vietoje dėl mažo upelio susidaro slėnis ir aukštokas skardis. Visureigis slydo ir vertėsi.

Visi – mūsų žmonės. Vaikai – ligoninėje. Viena moteris žuvo vietoje. Ekologas ir dar viena darbuotoja gydosi sužalojimus

„Visi – mūsų žmonės. Vaikai – ligoninėje. Viena moteris žuvo vietoje. Ekologas ir dar viena darbuotoja gydosi sužalojimus“, – informavo parko direktorius Rimvydas Tamulaitis.

Jis priminė, kad jaunuoliams iš Vokietijos pavojus gyvybei negresia, tačiau jie patyrė nemenkų sužalojimų. Juos prižiūri ir gydo Šiaulių medikai.

Ką tik gimnazijas baigę aštuoniolikmečiai iš Vokietijos – vaikinas ir mergina – žmonės, norintys sieti savo gyvenimą su ekologija ir gamta. Jie čia atvyko pagal programą „Laisvanoriški ekologiški metai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius