Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkaviškio r. prakiuro azoto trąšų rezervuaras: ant kojų buvo sukeltos visos tarnybos

Trečiadienio vakarą į Vilkaviškio rajoną skubėjo gausios gelbėtojų pajėgos - prakiuro azoto trąšų rezervuaras.
Molėtų gaisrinė
Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, trečiadienį, 18.12 val., gautas VAAT pranešimas, kad Klausučių seniūnijoje, Mažųjų Šelvių kaime, Giedrių gatvėje prakiuro azoto trąšų rezervuaras.

Atvykus PGP buvo prakiuręs amoniako salietros tirpalo 32% rezervuaro viršus, išbėgę apie 200 t skystų trąšų. Avarija įvyko trūkus rezervuaro gamyklinei siūlei.

Rezervuaras yra molio pylime patalpintas geotekstilės įdėklas, talpinantis 2500 m³ skystų trąšų. Trąšų išsiliejimas įvyko dvejomis kryptimis: į rytų pusę link geležinkelio (100 m ilgio ir 6 m pločio) bei į pietų pusę (50 m ilgio juosta), į melioracijos griovį.

Kad trąšos nepatektų į upelį, buvo patvenktas melioracijos griovys. Į geležinkelio pusę buvo supiltas pylimas nuotekiui sustabdyti.

Ugniagesys, dėvėdamas cheminės apsaugos kostiumą, atliko žvalgybą. Daugiau nutekėjimų neužfiksuota.

Visus likvidavimo darbus atliko įmonės darbuotojai ir ūkininkai, kurie trąšas siurbliais prisitraukė į traktorių priekabų talpyklas ir vežė į kitus rezervuarus.

Įvykio vietoje dalyvavo VAAT darbuotojai, policijos pareigūnai reguliavo eismą kelyje Vilkaviškis-Kudirkos Naumiestis bei Vilkaviškio r. sav. administracijos civilinės saugos specialistas ir administracijos direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius