-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkaviškio rajone sulaikyti keturi neteisėti migrantai

Vilnius, lapkričio 3 d. (BNS). Vištyčio pasieniečiams Vilkaviškio rajone įkliuvo keturi pėsčiomis į Vakarų Europą keliaujantys neteisėti migrantai, nusprendę nebelaukti Latvijos valdžios sprendimo suteikti jiems prieglobstį.
VSAT nuotr.
VSAT nuotr.

Trečiadienio ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardos pareigūnai, patruliavę į Lenkiją vedančiame kelyje Vištytis–Varteliai, ties Čižiškių kaimu pastebėjo keturis jaunus svetimšalius.

Nė vienas vyrų neturėjo dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvoje ir Šengeno erdvėje. Pasieniečiams jie sakėsi esą iš Sirijos ir pateikė Latvijos prieglobsčio prašytojo asmens dokumentus.

Kaip pranešė VSAT, tuomet paaiškėjo, kad iš Latvijos, į kurią neabejotinai įsibrovė iš Baltarusijos, per Lietuvos ir Lenkiją į vieną iš Vakarų Europos šalių žingsniavo 24-erių, 28-erių, 33-erių ir 39-erių Sirijos piliečiai.

Paprastai pasieniečiai neteisėtus migrantus sulaiko, kai juos automobiliais gabena užsidirbti susigundę pačių įvairiausių pilietybių vairuotojai. Retkarčiais – kai su svetimais arba padirbtais dokumentais keliauja tarptautinių maršrutu autobusais. Vištyčio atvejis – retesnis, nors nėra abejonių, kad iš Latvijos į Lietuvą juos kažkas atvežė. Galbūt Lenkijoje jie vėl būtų įsėdę į migrantų vedlio automobilį ir tęsę savo kelionę į Vakarus.

„Tokia schema, kai iš Baltarusijos į ES besibraunantys migrantai prašo prieglobsčio pirmoje bendrijos valstybėje, o pradėjus procedūras ieško galimybių sprukti į Vakarų Europą, – įprastinė. Latvija ir Lietuva tokių piktnaudžiautojų teise išeiti iš apgyvendinimo vietų planuose tėra tranzitinės valstybės“, – sako VSAT. 

Pasieniečiai keturis sirus sulaikė ir apgyvendino juos vienoje iš Pagėgių pasienio rinktinės užkardų. Artimiausiu metu jie bus grąžinti Latvijos pasienio pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius