Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 23 /15:07

Vilkaviškyje išniekintos holokausto aukų kapinės

Vilkaviškio policija tiria incidentą, kuomet buvo išniekintos holokausto aukų kapines. Pranešama, kad policija jau apklausė įtariamąjį.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Marijampolės aps. VPK Vilkaviškio r. PK nuotr.

Kaip informuoja Marijampolės apskrities VPK, trečiadienį Vilkaviškio miesto seniūnas policiją informavo apie tai, kad yra išniekintos holokausto aukų kapinės, esančios Vilkaviškyje, Vienybės g.

Policija praneša, kad ant memorialinio paminklo dažais nupiešta svastika ir užrašyta ,,Hi Hitler!".

Policija pradėjo tyrimą ir ieško įtariamųjų.

Papildyta 12.26 val.: Vilkaviškio rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Gylys agentūrai BNS sakė, kad užrašus ir svastikos ženklą pastebėjo Vilkaviškio komunalinio ūkio darbuotojos, kurios nuolat prižiūri kapines.

Gavusi seniūno pranešimą, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kapo išniekinimo ir ėmėsi neatidėliotinų tyrimo veiksmų. Pareigūnai įtarė, kad tai gali būti vaikų darbas, nes svastikos piešinys ir užrašai nebuvo taisyklingi.

Pasak R.Gylio, ketvirtadienį policija sulaikė ir apklausė 14-metį miesto gyventoją. Paauglys prisipažino sekmadienį išniekinęs kapines.

Pasak Vilkaviškio policijos vadovo, kadangi atsakomybė už kapo išniekinimą taikoma asmenims nuo 16 metų, todėl paauglys apklaustas tik liudytoju. Jis dėl amžiaus negalės būti traukiamas atsakomybėn ir byla tikriausiai bus nutraukta.

Už vaikino poelgį gresia nemalonumai paauglio tėvams – jie bus baudžiami administracine tvarka už tėvų valdžios nepanaudojimą. Apie moksleivio poelgį bus pranešta vaiko teisių apsaugos specialistams ir mokyklai, kurioje mokosi jaunuolis. Tėvams taip pat teks atlyginti sūnaus padarytą žalą žydų kapinėms. Užrašus ketinama nuvalyti artimiausiu metu.

Žydų kapinės, kurios buvo išniekintos, palaidota apie 7000 gyventojų žydų tautybės vilkaviškiečių, kurie buvo nužudyti 1941-1944 metais. Jų atminimui kapinėse yra pastatytas memorialas.

Papildyta 15.07 val.: Per apklausą policijoje aštuntokas teigė, kad memorialą išpaišė „iš neturėjimo ką veikti“.

„Apie moksleivio poelgį bus pranešta vaiko teisių apsaugos specialistams ir mokyklai, kurioje mokosi jaunuolis“, – pranešė Policijos departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius