Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 20 /13:15

Vilkijos medienos apdirbimo įmonėje „Ecowood“ kilo gaisras: užsidegė pjuvenos

Kauno rajone, Vilkijoje, veikiančioje medienos apdirbimo įmonėje UAB „Ecowood“ ankstų penktadienio rytą kilo gaisras. Vietoje dirba sustiprintos ugniagesių gelbėtojų pajėgos.
Gaisras medžio apbidrbimo įmonėje
Gaisras medžio apbidrbimo įmonėje / K.Aleksandravičiaus nuotr.

Kaip praneša Bendrasis pagalbos centras, penktadienį 06.38 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilkijos Statybininkų g. 1, UAB „Ecowood“ katilinėje, kilo gaisras.

K.Aleksandravičiaus nuotr./Gaisras medžio apbidrbimo įmonėje
K.Aleksandravičiaus nuotr./Gaisras medžio apbidrbimo įmonėje

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno apskrities PGV pajėgos.

Kaip 15min informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė, gaisras kilo pjuvenų saugykloje, tad gaisro gesinimas tokiais atvejais – itin ilgas ir sudėtingas procesas.

„Tai labai pavojinga, nes pjuvenos ilgai dega. Vietoje dirba sustiprintos ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Išsiųstos gal 5 ar 6 gaisrinės mašinos“, – situacijos rimtumą nubrėžė D.Vaitkevičienė.

13.10 val. Kaip informavo Kauno ugniagesiai gelbėtojai, degė pjuvenos. Pastatas, kuriame kilo gaisras, yra 2 400 kv. m dydžio, gelžbetoninių konstrukcijų, dengtas skarda, suskirstytas į atskirus cechus ir pagalbines patalpas. Statinys arkos formos, virš pakabinamų lubų esanti palėpė yra be pertvarų, todėl buvo uždūmintas visas pastatas.

Gaisro metu susidarius sprogioms dujoms įvyko sprogimas ir liepsna persimetė į kitas patalpas. Atskirais židiniais degė tarp mūrinės sienos ir lauko skardos viduje susikaupusios medžio dulkės.

Vykdytas pastato išorinių konstrukcijų (skardos) ardymas ir atskirų židinių gesinimas. Saugykloje buvusios pjuvenos išvežtos į lauką.

„Ecowood“ – daugiau nei 150 darbuotojų turinti medienos apdirbimo įmonė, užsiimanti ąžuolinių grindų, durų, laiptų gamyba.

K.Aleksandravičiaus nuotr./Gaisras medžio apbidrbimo įmonėje
K.Aleksandravičiaus nuotr./Gaisras medžio apbidrbimo įmonėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius