Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkiko iš Baltarusijos puspriekabės grindyse – kontrabandinių cigarečių „mišrainė“ (nuotraukos)

Lietuvos muitinės pareigūnai sekmadienio vakarą Medininkų kelio poste sulaikė krovininį vilkiką, kurio puspriekabės grindyse aptiko apie 70 tūkst. Lt vertės cigarečių kontrabandą.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / MKT nuotr.

Kaip rašoma MKT pranešime, iš Baltarusijos Respublikos per Medininkų kelio postą sekmadienio pavakarę (apie 18 val.) įvažiavusį krovininį vilkiką Volvo, Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti. Pareigūnams pasirodė nelogiška, jog vilkikas iš Baltarusijos į Lietuvą grįžta tuščias.

Patikrinę „tradicines“ krovininių vilkikų puspriekabių vietas, kur dažniausiai slepiama kontrabanda, muitininkai įsitikino, jog ir šiuo atveju jų įtarimai pagrįsti – grindyse slypėjo apie 11 tūkst. pakelių rusiškų nelegalių rūkalų.

Iš viso į grindyse esančias ertmes buvo prigrūsta trijų rūšių cigarečių „Imperial Classic Red“, „Viceroy Red“ bei „Saint George Blue“. Visos jos buvo su rusiškomis banderolėmis.

Dvi pirmosios sulaikytų cigarečių rūšys matyt būtų gabenamos toliau į Vakarų Europą, kur jos ypač populiarios, o „Saint George“ rūkalai veikiausiai buvo skirti Lietuvos juodajai rinkai. Bendra sulaikytų cigarečių vertė – 70 tūkst. Lt.

Krovininio vilkiko vairuotojas, Lietuvos Respublikos pilietis I. T. po apklausos buvo paleistas.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Krovininių vilkikų puspriekabių grindų (ar lubų) gamyklinėse ertmėse įrengtos slėptuvės su cigarečių kontrabanda – bene dažniausiai aptinkamos muitininkų.

Kitas, gana populiarus kontrabandinių cigarečių slėpimo būdas – kai dalis puspriekabės atskiriama užtvara, imituojančia puspriekabės pabaigą.

Dar kontrabanda vežama vilkiko puspriekabėje paprasčiausiai apkrovus prekių dėžėmis. Tai ne toks jau paprastas slėpimo būdas, kaip gali pasirodyti – rūkalai prekėmis apkraunami iš visų pusių, viršaus ir apačios, kartais net keliais sluoksniais.

Pasitaiko ir atvejų, kai cigaretės slepiamos vilkikų kuro bakuose (įrengus pertvaras), atsarginiuose ratuose – bet dažniausiai taip vežama tik smulki kontrabanda: daug cigarečių tokiose vietose nepaslėpsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius