Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkiko lubose muitininkai aptiko 151 dėžę kontrabandinių rūkalų

Muitinės pareigūnai savaitgalį Šalčininkų kelio poste sulaikė kontrabandinių rūkalų beveik už 600 tūkst. litų. Nelegaliai gabenami rūkalai buvo suslapstyti vilkiko puspriekabėje įrengtoje slėptuvėje. Realizavus šią cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, apie 400 tūkst. litų. Dėl itin didelio kontrabanda gabenamų rūkalų kiekio pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Sulaikyta kontrabanda Šalčininkuose
Sulaikyta kontrabanda Šalčininkuose / VTM nuotr.

Ankstyvą šeštadienio (birželio 4 d.) rytą muitininkai sustabdė patikrai Lenkijos piliečio D.G. vairuojamą krovininį vilkiką „Volvo“ su puspriekabe. Iš Baltarusijos vilkikas įvažiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta, o vairuotojas pareigūnus patikino, kad automobilyje neleistinų prekių nėra. Tačiau apžiūrinėjant transporto priemonę, muitininkams kilo įtarimų, kad joje gali būti gabenamas nelegalus krovinys. Muitininkų įtarimus sustiprino ir tai, kad pradėjus vilkiko patikrą, vairuotojas ėmė nerimauti, painiojosi atsakinėdamas į klausimus. Žvalgydamiesi po tentinę vilkiko priekabą, pareigūnai atkreipė dėmesį į pažemintas jos lubas. Jas praardę, muitininkai atrado slėptuvę, kimšte prikimštą cigarečių su rusiškomis banderolėmis. Paaiškėjo, kad lubose kontrabandininkai sugebėjo paslėpti net 151 dėžę cigarečių „Viceroy“.

Šiuo atveju muitininkai susidūrė su vienu iš standartinių prekių slėpimo būdų, kai kontrabandinės cigaretės gabenamos arba perdirbtose puspriekabės dvigubose grindyse arba lubose. Tačiau Šalčininkų kelio poste šiais metais tai pirmas atvejis, kai „tradicinėje“ slėptuvėje aptinkamas toks didelis rūkalų kiekis.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda), 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) ir 199-2 str.1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Kaltininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius