Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 21 /14:36

Vilniaus aplinkkelyje vertėsi viaduką kliudęs kranas: policija įspėjo vairuotojus keisti maršrutus

Sostinės vakariniame aplinkkelyje prie susikirtimo su Ukmergės gatve – didelė avarija. Policija suskubo patarti kitiems vairuotojams rinktis kitą maršrutą. Likviduoti sunkiasvorio incidento padarinius užtruko ne vieną valandą.

Aplinkkelyje penktadienį per pietus vertėsi automobilinis kranas.

Žmonės, pirminiais duomenimis, rimtų sužalojimų išvengė. Bet neišvengiamai kilo papildomų eismo sunkumų.

Vilniaus apskrities policijoje 15min sužinojo, kad pranešimai apie šį įvykį pasipylė nuo 12.26 val.

Anot vieno skambinusiojo numeriu 112, „kranas užsikabino už tilto“.

Jokių tiltų šioje vietoje nėra, bet galima suprasti, kad pranešėjas turėjo omeny viaduką.

Avarija įvyko sostinės pakraštyje, Pašilaičiuose, kur nuo Ukmergės atvedantis greitkelis A2 (Panevėžys–Vilnius) išsiskiria į du maršrutus: galima važiuoti tolyn link miesto centro Ukmergės gatve arba rinktis būtent šį Vakarinį aplinkkelį. Pirmasis kelias veda viaduku, o antrasis (aplinkkelis) nusidriekia po šiuo sausumo „tiltu“.

Būtent ši vieta ir tapo spąstais specialios paskirties „Mercedes-Benz“ sunkvežimio vairuotojui, dėl kažkokių priežasčių tiesiog „netilpusiu“ po viaduku. Smūgio būta stipraus: viadukas apgadintas, suniokotas ir sunkiasvoris „Mercedesas“, transporto priemonė per avariją vertėsi ir liko gulėti ant šono aplinkkelio važiuojamojoje dalyje. O viena išlūžusi masyvi sunkvežimio funkcinė detalė nudardėjo net už skiriamojo atitvaro į priešpriešinę juostą, kur tuo metu per laimingą atsitiktinumą judriu aplinkkeliu niekas nevažiavo.

Įspėjimą kitiems miestiečiams bei Vilniaus svečiams suskubo išplatinti ir sostinės policijos atstovai.

„Šiandien 12 val. 26 min. Vilniaus apskr. VPK budėtojai gavo pranešimą, kad Vilniuje, Ukmergės g., prie posūkio į Vakarinį aplinkkelį, kliudęs viaduką, ant šono nuvirto sunkvežimis-kranas. Apvirtusi transporto priemonė kliudo intensyviam eismui, todėl policija prašo transporto priemonių vairuotojų rinktis kitą važiavimo maršrutą“, – informuoja pareigūnai.

Anot pirminių pranešimų, dėl sunkvežimio vairuotojo sveikatos (kuriam apie 60 metų), kol kas neaišku, bet įvykio vietoje jį suskubo apžiūrėti medikai. Į avarijos vietą suskubo visos tarnybos, taip pat ir ugniagesiai gelbėtojai.

Praėjus kelioms valandoms po avarijos, situacija įvykio vietoje iš esmės dar nebuvo pakitusi. Po vieną eismo juostą aplinkkeliu transportas yra praleidžiamas tiek miesto, tiek priešinga kryptimi. Kiek sudėtingiau važiuoti tiems, kas nuo plento renkasi važiuoti tiesiai, toliau Ukmergės gatve: čia automobilių daug ir yra susidariusi spūstis.

Įvykio vietoje yra vienas techninės pagalbos sunkvežimis, bet buvo laukiama ir papildomų pajėgų. Atliekant sudaužyto „Mercedes-Benz“ pakėlimo ir išvežimo operaciją, eismo šioje aplinkkelio atkarpoje laikinas uždarymas buvo neišvengiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius