Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus apskrities policijos vadovas apie kontrabandines cigaretes gabenusius Šalčininkų policininkus: belieka tik apgailestauti, kad tarp mūsų yra tokių žmonių

Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas sako, kad du Šalčininkų policijos pareigūnai, naktį iš antradienio į trečiadienį pasieniečiams įkliuvę su kontrabandinėmis cigaretėmis, tyrėjų akiratyje buvo jau kelis mėnesius. K.Lančinskas tvirtina, kad artimiausiu metu abu pareigūnai bus atleisti iš darbo, net nelaukiant teismo nuosprendžio.
Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad naktį iš antradienio į trečiadienį Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė du Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnus, kurie tarnybiniu automobiliu gabeno dėžes su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Sulaikyti pareigūnai buvo uniformuoti, ginkluoti, cigaretes jie vežė tarnybos metu. Abu sulaikyti per bendrą VSAT ir Vilniaus apskrities VPK operaciją.

„Noriu padėkoti kolegoms iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos už profesionaliai atliktas pareigas ir bendradarbiavimą. Bendras darbas vyko kelis mėnesius. Buvo suplanuota operacija. Kai viskas suplanuota, tada lauki, kol kas nors įvyks ir realizuoji turimą informaciją. Dirbom seniai, šie pareigūnai jau buvo mūsų akiratyje“, – trečiadienį po pietų sakė K.Lančinskas.

Pasak Vilniaus apskrities policijos vadovo, jis kol kas dar daug ko negali sakyti, nes tyrimas tik pradėtas, o jį vykdo net ne policija, bet pasieniečiai.

„Kiek laiko jie kontrabandines cigaretes vežiojo? Tyrimo metu į visus tuos klausimus atsakysime. Dabar vyksta apklausos“, – nedaugžodžiauja komisaras.

Paprašytas apibūdinti sulaikytus pareigūnus, K.Lančinskas sakė, kad vienas iš jų policijoje dirbo 22 metus, kitas – 14 metų. Pareigingumu šie policininkai neišsiskyrė. Vienas už nusižengimus tarnyboje gana griežtai baustas tris kartus, kitas turėjo vieną tarnybinę nuobaudą.

„Jie bus nušalinti nuo tarnybos. Tačiau konkrečiai dėl to spręs prokuroras ir teisėjas. Mes su jais atsisveikinsime dar iki galutinio teismo sprendimo“, – sako K.Lančinskas.

Paprašytas išsakyti savo nuomonę, kaip šis įvykis paveikė policijos prestižą visuomenės akyse, Vilniaus apskrities policijos vadovas galėjo tik apgailestauti: „Bet koks toks veiksmas nubraukia visas pastangas, kurias mes dedame, kad mūsų įvaizdis ir mūsų darbai būtų vertinami tinkami. Visi mūsų geri darbai, viskas, ką mes padarome per metus juodai dirbdami, išaiškindami nužudymus, sulaikydami pažeidėjus, visos mūsų pastangos yra nubraukiamos vienu tokiu pareigūnų judesiu. Belieka tik apgailestauti, kad tarp mūsų yra tokių žmonių. Bet aš pasakysiu, kad mūsų pareigūnai yra lygiai tokie patys Lietuvos žmonės, sergantys lygiai tokiomis pačiomis ydomis, kurias turi visa mūsų visuomenė. Labai gaila, bet taip yra. Dėl to yra specialiai dirbantys pareigūnai, yra sukurta imuniteto tarnyba, kad būtų galima tokius pareigūnus išaiškinti ir jų atsikratyti.“

K.Lančinskas teigia, kad apie sulaikytų policininkų tiesioginių vadovų atsakomybę dėl šio įvykio nėra svarstoma. Pasak komisaro, tiesioginiai sulaikytų pareigūnų viršininkai yra visai neseniai paskirti, jie yra ne vietiniai.

„Jie tam ir buvo paskirti, kad tokias ydas išaiškintų“, – sako K.Lančinskas.

Trečiadienį po pietų VSAT tyrėjai nusprendė abu sulaikytus policininkus 48 val. uždaryti į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius