Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus apskrityje iki pietų – 30 avarijų, beveik visoje šalyje eismo sąlygos sudėtingos (atnaujinta 16.27 val., nuotraukos)

Sudėtingomis eismo sąlygomis vairuotojai masiškai neišvengia klaidų, tačiau pirmadienį iki pietų Vilniaus apskrityje per avarijas rimčiau nukentėjo tik du žmonės.
Vaizdai Vilniaus gatvėse
Vaizdai Vilniaus gatvėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešųjų ryšių poskyryje 15min.lt pirmadienį popietę informavo, kad nuo 5 val. ryto iki 14 val. popiet užfiksuotos trys dešimtys eismo įvykių.

Beveik visos avarijos – techniniai automobilių susidūrimai. Tik viena avarija ties Grigiškėmis vertinama kaip įskaitinis įvykis – jo metu sužaloti du žmonės.

12.40 val. pareigūnams pranešta apie avariją greitkelio Klaipėda–Vilnius 288-ame kilometre. Netoli Grigiškių susidūrė sunkvežimis ir lengvasis automobilis „Audi“. Šia mašina vykę du žmonės patyrė sužalojimų, jie išvežti į ligoninę. Nelaimės aplinkybes tiria Trakų rajono pareigūnai.

Vilniaus apskrities VPK duomenimis, iš trijų dešimčių užfiksuotų įvykių tik 3 įvyko ne Vilniaus mieste – vienas Švenčionių ir dar du Trakų rajone.

Pirmoji avarija rytinio piko metu sostinėje užfiksuota 6.48 val. Nuo tada iki maždaug 9.15 val., kai eismas buvo intensyviausias, užregistruoti dar 7 pranešimai apie techninius susidūrimus.

Policijos atstovai dar sykį ragina vairuotojus ir kitus eismo dalyvius atsižvelgti į realias eismo sąlygas bei elgtis ypač atsargiai, neskubėti ir nerizikuoti.

Savo ruožtu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pirmadienį jau perspėjo gyventojus dėl artėjančios pūgos ir paragino išvažiuoti iš namų tik būtiniausiais atvejais. 

Atnaujinta 16.27 val. Kaip praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija, beveik visoje šalyje protarpiais sninga, snyguriuoja, pusto, blogas matomumas. Pagrindiniai keliai pasidengę sniegu, jie yra valomi. Eismo sąlygos sudėtingos, esant žemai oro temperatūrai druskos veikimas silpnas, kelių dangos išlieka slidžios, apledėjusios.
 
Vairuotojams patariama būti ypač dėmesingiems, laikytis saugaus atstumo, vengti lenkimo manevrų, pasirinkti saugų greitį. Rajoniniai keliai padengti privažinėtu ar suledėjusiu sniegu bei provėžoti, yra slidu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius