Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus apygardos teismas: Vitalija Vonžutaitė gali bendrauti su Viktoru Uspaskichu

Darbo partijos (DP) bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas penktadienį panaikino įpareigojimą kaltinamajai Vitalijai Vonžutaitei nebendrauti ir neieškoti ryšių su kitu bylos kaltinamuoju partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Panaikinti įpareigojimą teismo prašė V.Vonžutaitės advokatas Arūnas Petrauskas. Teismas, paskelbęs nutartį dėl įpareigojimo panaikinimo, savo sprendimo motyvų nepranešė.

Įpareigojimo panaikinimas yra labiau formalus – žurnalistai ne kartą yra matę V.Vonžutaitę ir V.Uspaskichą bendraujančius, abu kaltinamieji teismo salėje sėdi ant to paties suolo, o bylą nagrinėjanti teisėja yra net davusi pastabą kaltinamiesiems, kad jie nebendrautų teismo salėje.

2006 metų gegužę V.Vonžutaitei buvo skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas nebendrauti su V.Uspaskichu.

Darbo partijos byla teisme yra puspenktų metų – ji teismui perduota 2008 balandį. Bylos posėdžiai nuolat buvo atidedami dėl kaltinamųjų sveikatos, gynėjų nedalyvavimo, jų keitimosi ir kitų priežasčių.

Tiek V.Vonžutaitė, tiek V.Uspaskichas šiemet yra išrinkti į Seimą.

Teismas penktadienį byloje tęsia liudytojų apklausą. Atvyko iki dešimties liudytojų.

Šioje byloje iš 330 liudytojų apklausta maždaug pusantro šimto, liudytojų apklausos prasidėjo šiemet vasarį.

Generalinė prokuratūra dabartinį Darbo partijos pirmininką europarlamentarą V.Uspaskichą kaltina, kad jis 2004-ųjų pavasarį pavedė kitai bylos kaltinamajai V.Vonžutaitei vesti teisės aktus pažeidžiančią buhalteriją. Anot kaltintojo, politikas 2004-2006 metais kontroliavo sistemingai vykdytą neoficialių lėšų apskaitą bei ja užsiėmusius asmenis. Valstybinis kaltintojas taip pat paskelbė, kad nuo 2005-ųjų pradžios V.Vonžutaitė pavedė Nijolei Steponavičiūtei nefiksuoti dokumentuose partijos lėšų formavimo.

Prokuratūros teigimu, DP vadovas per V.Vonžutaitę vadovavo dar vienai kaltinamajai Marinai Liutkevičienei, kuri būdama atskaitinga už buhalterinį išlaidų teisingumą, žinodama, kad yra nefiksuotų lėšų, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą, oficialiai nefiksuodavo atlyginimų mokėjimų.

V.Uspaskichas kaltinimus kategoriškai atmeta.

Darbo partijos byla teisme yra puspenktų metų – ji teismui perduota 2008 balandį. Bylos posėdžiai nuolat buvo atidedami dėl kaltinamųjų sveikatos, gynėjų nedalyvavimo, jų keitimosi ir kitų priežasčių.

Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui – DP.

Valstybės kaltintojas, Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas yra užsiminęs, kad jeigu teismas priims apkaltinamąjį nuosprendį, partijai gali grėsti likvidavimas.

Šiuo metu DP krečia skandalas dėl galimo rinkėjų papirkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius