-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus juvelyrinių parduotuvių-lombardų plėšikai stos prieš teismą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai kaltinamojo akto surašymui ir atidavimui teisminiam nagrinėjimui vienuolikos tomų bylą, kurioje devynių asmenų organizuotos grupės nariams pareikšti įtarimai padarius 18 nusikalstamų veikų.
Plėšikai stos prieš teismą
Plėšikai stos prieš teismą / VVPK nuotr.
Temos: 1 Lombardas

Tik vienas iš šių įtariamųjų, kurių amžius nuo 16 iki 34 metų, ankščiau nebuvo teistas. Tyrimo metu nustatyta, kad 2009 m. spalio mėn. Vilniaus mieste piliečiai J.B. (gim. 1987 m.) ir O.V. (gim. 1989 m.) subūrė organizuotą grupę ginkluotiems plėšimams vykdyti, kuriai vadovavo ir kruopščiai planavo nusikaltimus. Organizuotos grupės nariai buvo pasiskirstę vaidmenimis, į jų veiklą įtraukti ir trys nepilnamečiai.

Pareigūnai nustatė, kad per 2009 m. lapkričio mėnesį ši organizuota grupė vykdė ginkluotus plėšimus Vilniuje, iš juvelyrinių parduotuvių, esančių Savanorių pr., Šopeno ir Trakų gatvėse. Du kartus pasikėsino apiplėšti juvelyrines parduotuves Kęstučio ir Trakų gatvėse. Visų šių nusikaltimų metu įtariamieji buvo su kaukėmis ir ginkluoti. Į parduotuves jie įsibraudavo darbo metu, grobė aukso dirbinius. Plėšimai trukdavo vos keletą minučių, po to, įtariamieji sprukdavo automobiliais iš anksto numatytu maršrutu. Vėliau transporto priemonę sudegindavo.

Pareigūnams pavyko išaiškinti ir kitus grupuotės įvykdytus nusikaltimus – neteisėtas šaunamojo ginklo laikymas, chuliganizmas, vagystės, turto sugadinimas.

Grupės organizatoriai ir dalis nusikaltimų vykdytojų suimti, teismo laukia tardymo izoliatoriuje–kalėjime.

Baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų, už vaikų įtraukimą į nusikalstamą veiką – baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius