Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Vilniaus kriminalistų rankose – didelis kiekis kontrabandinių rūkalų

Šių metų gegužės 9 d. Vilniuje, Grigiškėse ir jų apylinkėse policijos pareigūnai sulaikė 3 asmenis, kurie gabeno kontrabandines cigaretes. Rūkalų vertė viršija pusę milijono eurų.
Kriminalistų rankose – didelis kiekis kontrabandinių rūkalų
Kriminalistų rankose – didelis kiekis kontrabandinių rūkalų / Policijos nuotr.

Policijos pareigūnams įkliuvo balninio vilkiko su puspriekabe vairuotojas, kuris atgabeno kontrabandines cigaretes ir laukė, kol kiti asmenys atvyks jų pasiimti. Sulaikyto balninio vilkiko puspriekabėje pareigūnai aptiko 80 dėžių, t. y. 40 000 pakelių cigarečių „Marlboro“ ir „Prince“. Nustatyta, kad vilkiku buvo atgabentas didesnis kiekis rūkalų ir dalis jų jau buvo išvežta į Grigiškėse esančius garažus – į garažą, šalia įmonės „AB Grigeo“.

Čia pareigūnams bandant sulaikyti įtariamuosius, pastarieji, krovininiu VW automobiliu, išlauždami aptvertos teritorijos tvorą, spruko iš įvykio vietos. Garažo atidarymui buvo pasitelkti kolegos iš priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos – jie padėjo atidaryti garažo spynas. Garaže, kur iš VW krovininio automobilio buvo iškrautos cigaretės, pareigūnai surado 80 dėžių (40 000) pakelių „Marlboro“ ir „Prince“ cigarečių.

Ieškant pasišalinusių asmenų, prie garažo, kitų garažų masyve Grigiškėse, netrukus buvo sulaikytas įtariamasis. Kriminalistai įtarė, kad būtent čia yra dar vienas garažas, kuriame sandėliuojami kontrabandiniai rūkalai. Nustačius garažą, pareigūnai vėl pasitelkė priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnus, kurie atidarė garažo vartus, nes sulaikytasis teigė raktus pametęs, nežino, kur jie yra. Atlikus kratą dar viename garaže buvo rasta dar 80 dėžių (40 000) pakelių „Marlboro“ ir „Prince“ cigarečių. Tęsiant tyrimo veiksmus ir nustatinėjant kitas patalpas, kur gali būti laikomi nelegalūs daiktai, garaže, šalia įtariamųjų namų, rasta ir paimta 360 l, įtariama, falsifikuotų alkoholinių gėrimų „Divine Vodka“, supakuotų į tetrapakų pakuotes po 3 l.

Tebeieškant pasišalinusių asmenų, sulaikytas dar vienas asmuo, kuris, kaip įtariama, įvykdė šią nusikalstamą veiką ir yra vienas iš šios nusikalstamos veikos organizatorių.

Atlikus kratas pas sulaikytuosius namuose, automobiliuose ir pagalbinėse patalpose, iš viso rasta ir paimta 120 000 pakelių kontrabandinių rūkalų ir 360 l, įtariama, falsifikuotų stipriųjų alkoholinių gėrimų. Rastų cigarečių vertė įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius yra apie 560 000 eurų.

Įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Sulaikytiems asmenims po pareikštų įtarimų skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas vienam dviems mėnesiams.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai tęsia ikiteisminį tyrimą ir toliau atlieka intensyvius paieškos bei proceso veiksmus, siekiant nustatyti visus prie šios nusikalstamos veikos prisidėjusius asmenis, tad manoma, kad sulaikytų asmenų ratas plėsis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius