Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus ligoninėje mirė nuo stogo nukritęs dešimtmetis (papildyta 15.05 val.)

Vilniaus ligoninėje mirė dešimtmetis, kuris prieš kelias dienas sunkiai susižalojo nukritęs nuo sandėlio stogo. Aiškėja, kad vaikas į ligoninę galėjo būti atvežtas tik praėjus dviems valandoms po nelaimės.
Žvakutė
Žvakutė / Photos.com

Kaip informuoja policijos departamentas, trečiadienį, apie 0.10 val., Vilniaus ligoninėje mirė V.G. (gim. 1999 m.). Pirmadienį, apie 22 val., jis buvo atvežtas iš Vilniaus r., Avižienių kaimo. Vaikas buvo patyręs sunkią traumą, jis buvo praradęs sąmonę.

15min.lt jau skelbė apie šią nelaimę. Pirmadienio vakarą, lūžus šiferiui, berniukas nukrito nuo sandėlio stogo.

Aiškėja, kad vaikas į ligoninę galėjo būti atvežtas tik praėjus daugiau kaip dviem valandoms po įvykio. V.G. pirmadienio pavakare su draugais žaidė greta sandėlio, vėliau dešimtmetis priešgaisrinėmis kopėčiomis užlipo ant stogo.

Lūžus šiferiui, berniukas krito į sandėlio vidų. Tačiau, teigia šaltiniai, greitosios pagalbos medikai jį iš sandėlio pasiėmė tik po dviejų valandų. Sandėlis buvo užrakintas, niekas į jį negalėjo patekti.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pradėjo ieškoti atsakingo asmens, galinčio atrakinti sandėlį. Paieškos užtruko.

Tik po to, kai sandėlio durys buvo atrakintos, medikai galėjo vaiką vežti į ligoninę. Praėjus parai po nelaimės, berniukas mirė.

Papildyta 9.46 val.: Vilniaus r. policijos vadovas Josifas Kuzmickis teigia tik iš 15min.lt žurnalisto išgirdęs, kad vaikas iš sandėlio iš ligoninę išvežtas tik praėjus porai valandų po nelaimės.

„Apie šitas aplinkybės aš neinformuotas. Žinau, kad buvo tokia nelaimė, žinau, kad berniukas užlipo ant stogo, nukrito, o vėliau ligoninėje mirė. Bet aš pirmą kartą girdžiu apie tas dvi valandas. Žinoma, esant tokioms aplinkybėms, jei sandėlis buvo užrakintas, reikėjo kviesti tarnybas, kurios greičiau atidarytų sandėlio duris. Bandysiu dabar aiškintis, kas ten įvyko“, - 15min.lt žurnalistui ketvirtadienio rytą sakė J.Kuzmickis.

Papildyta 15.05 val.: Ketvirtadienį po pietų Vilniaus r. policijos vadovas J.Kuzmickis vėl kalbėdamas telefonu su 15min.lt žurnalistu teigė, kad jo pavaldiniai dar kartą patikrino visus įrašus, susijusius su šiuo įvykiu. Vilniaus r. policijos vadovas kategoriškai neigia, kad sargo paieška užtruko dvi valandas.

„Tikrai tiek negalėjo būti. Kai gavom informacija, iš karto nusiųstas patrulis. Sargas buvo greitai surastas. Informaciją iš ligoninęs mes gavom apie 22 val. Nepainiokit įvykio laiko ir pranešimo iš ligoninės laiko. Atvežtas jis buvo anksčiau. Tikrai dviejų valandų, ieškant sargo mūsų patruliai neužtruko“, - teigia J.Kuzmickis.

Vilniaus r. policijos vadovas tvirtina kalbėjęs su įvykio vietoje buvusiais patruliais, kurie irgi neigia, kad veiksmas truko dvi valandas.

„Kitas klausimas, į kurį dabar svarbu rasti atsakymą, kaip vaikas ant to stogo pateko? Kaip jis pasiekė priešgaisrines kopėčias, kurios yra poros metrų aukštyje? Pagal savo ūgį, jis kopėčių negalėjo pasiekti iškėlęs rankas",  - sakė J.Kuzmickis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius