-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste sulaikytas koralas

Sekmadienį Vilniaus oro uoste muitinės pareigūnai sulaikė koralą, kuriam įvežti, kaip įtariama, reikia CITES konvencijos leidimo.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, koralą vežėsi Lietuvos Respublikos pilietis G.K., atvykęs reisu iš Singapūro per Frankfurtą. Pro muitinės kontrolės postą jis ėjo žaliuoju kanalu, taip deklaruodamas, kad neveža jokių neleistinų daiktų ar prekių. Asmeniniame bagaže vyriškis gabeno daiktą, panašų į koralą, sveriantį 0,5 kg.

Pagal CITES (Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos) konvenciją 2002 m. Lietuvoje įsigaliojo Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklės, reglamentuojančios laukinių gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą į Lietuvos teritoriją, išvežimą iš jos ar gabenimą tranzitu, prekybos leidimų išdavimo ir jų kontrolės tvarką.

Šių taisyklių reikalavimai yra privalomi visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, esantiems Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Taisyklėse taip pat įvardyti leidimai, kuriuos privaloma pateikti muitinės įstaigai: vienkartinis CITES leidimas gyvūnų importui ir eksportui bei vienkartinis leidimas įvežti gyvūnus į Lietuvos Respubliką arba išvežti iš jos. Leidimus išduoda Aplinkos ministerija. Minėtas pilietis tokių leidimų muitinės kontrolei nepateikė.

Atliekamas tyrimas, ar vilnietis, gabendamas tokią prekę, nepažeidė minėtų taisyklių. Jei įtarimai pasitvirtintų, asmeniui gresia įspėjimas arba bauda iki 500 litų bei koralo konfiskavimas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius