Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste sulaikytas vieną šovinį ir du sprogdiklius gabenęs keleivis (papildyta 17.16 val.)

Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) Keleivių patikros tarnybos darbuotojai antradienį vieno keleivio registruotame bagaže aptiko pavojingų daiktų – šaunamųjų ir sprogstamųjų medžiagų.
Lėktuvas oro uoste
Lėktuvas oro uoste / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus oro uostas, TVOU Aviacijos saugumo departamento Keleivių patikros tarnybos darbuotojai pavojingų medžiagų aptiko šiandien apie 13 val. į Oslą vykstančio Lietuvos piliečio registruotame bagaže. Be jų, aptikta kaukė veidui dengti bei knyga „Snaiperio dienoraštis“.

Keleivis buvo sulaikytas, į oro uostą iškviesti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 2-ojo policijos komisariato Oro uosto poskyrio pareigūnai. Keleivis išvežtas apklausti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Aptiktos pavojingos medžiagos perduotos policijai.

Dėl šio incidento oro uosto darbo grafikas nesutriko.

Papildyta 16.30 val.: Vilniaus oro uosto Policijos poskyrio viršininkas Rimas Balčiūnas šį įvykį komentuodamas 15min.lt žurnalistui sakė, kad keleivio kuprinėje rasti du granatų sprogdikliai ir vienas mokomasis šovinys. Ar jie kėlė kokį nors pavojų, turi nustatyti ekspertai.

„Jis ėjo kaip paprastas keleivis. Su savimi gabenosi didžiulį krepšį. Krepšys iš tiesų labai didelis. Todėl turiu tik pagirti Aviacijos saugumo darbuotojų pastabumą. Kad tokiame krepšyje pastebėtum šovinį, reikia turėti įgūdžių, būti labai patyrusiems ir profesionaliems“, – sakė oro uosto policijos vadovas.

Pasak R.Balčiūno, knyga, kuri minima oro uosto pranešime, yra grožinės literatūros kūrinys. Knygų lėktuvais gabenti nėra draudžiama.

Policijos pareigūnas, motyvuodamas pradėtu ikiteisminiu tyrimu, nepanoro sakyti, kokius paaiškinimus sulaikytas pateikė keleivis.

„Bet jūs nustebtumėte pamatę, kokio šlamšto žmonės kartais nešiojasi kišenėse. Jaunimėlis tamposi tuos daiktus, vėliau pamiršta išsiimti“, – sakė R.Balčiūnas.

Sulaikytas vyriškis yra jaunas, vedęs, turi vaikų.

Papildyta 16.40 val.: Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis 15min.lt žurnalistui sakė, kad antradienio pavakarę dar vyko sulaikyto keleivio apklausa.

„Nieko daug pasakyti negaliu. Įtariame, kad tie sprogdikliai jau buvo panaudoti. O koks ten šovinys, nuo ko jis – turi pasakyti ekspertai. Juk nespėliosime dabar, kaip yra. Pamiršo žmogus išsiimti iš krepšio, ir tiek. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, o jo eiga priklausys nuo ekspertų išvadų. Tie sprogdikliai ir šovinys atiduoti ekspertams“, – sakė A.Mikulskis.

Pasak A.Mikulskio, sulaikytas vyras yra ne iš Vilniaus.

super.lt nuotr./Knygos „Snaiperis. Snaiperio karo dienoraštis“ viršelis
super.lt nuotr./Knygos „Snaiperis. Snaiperio karo dienoraštis“ viršelis

Papildyta 17.16 val.: 15min.lt žiniomis, Vilniaus oro uosto pranešime minima knyga yra lietuvių kilmės Bruno Sutkaus karo metų atsiminimai.

2008 m. leidyklos „Alio“ išleistoje knygoje „Snaiperis. Snaiperio karo dienoraštis“ autorius pasakoja apie laiką, praleistą nacistinės Vokietijos kariuomenėje, kaunantis prieš Sovietų armiją.

„Tai kone garsiausia legenda tapusio snaiperio – lietuvio Vermachto kariuomenės grandinio autentiškas karo dienoraštis. Praleidęs fronte tik šešis mėnesius, šios knygos autorius, kovojęs Rytų fronte kaip snaiperis, iššovė 209 patvirtintus taiklius šūvius. Atsižvelgiant į jo itin trumpą buvimo fronte laiką, jį, ko gero, būtų galima laikyti geriausiu šios rūšies pavieniu kovotoju visame Vermachte. Brunas (Bronius) Sutkus yra apdovanotas itin retu trečios pakopos snaiperio ženkleliu. Šioje knygoje jis išsamiai aprašo savo įvairiapusišką snaiperio patirtį, įgytą fronte. Kario akimis matoma autentiška ir tragiška Antrojo pasaulinio karo kasdienybė“, - rašoma knygos anotacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius