-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste sulaikyti keturi koralai

Vilniaus oro uosto muitinės pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė keturis koralus, kurie įvežti, kaip įtariama, pažeidžiant CITES konvenciją.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, koralus gabeno Lietuvos pilietis, atskridęs į Vilnių iš Centrinės Amerikos per Kopenhagą. Pro muitinės kontrolės postą jis ėjo raudonuoju kanalu, tuo parodydamas, kad gabena deklaruoti reikalingus daiktus. Muitinės pareigūnai keleivio registruotame bagaže aptiko keturis koralus, tačiau pilietis negalėjo pateikti jų gabenimui reikalingų leidimų.

Be leidimų koralus gabenusiam piliečiui gresia bauda iki 10 tūkst. litų ir koralų konfiskavimas.

Šiais metais muitinės pareigūnai sulaikė neteisėtai gabentų vaistų, į kurių sudėtį įeina augalai, įtraukti į CITES konvencijos priedus; 1,75 kg eršketinių žuvų ikrų; 37 vnt. pleistrų, kurių sudėtyje yra leopardo liaukų muskusas bei 3 butelius su skystyje esančiomis gyvatėmis, skorpionais ir baltos spalvos šaknimis. 

Muitinės departamentas primena, kad, prasidėjus atostogų sezonui, vis daugėja keliautojų, norinčių parsivežti egzotiškų suvenyrų. Turintiems tokių ketinimų, rekomenduojame susipažinti su CITES (Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos) konvencijos nuostatomis bei 2002 m. Lietuvoje įsigaliojusiomis Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis, kurias galima rasti Lietuvos muitinės interneto svetainėje www.cust.lt.

Šios taisyklės reglamentuoja laukinių gyvūnų, jų dalių ar produktų, gautų iš laukinių gyvūnų pardavimą, pirkimą, taip pat įvežimą į Lietuvos teritoriją, išvežimą iš jos ar gabenimą tranzitu, prekybos leidimų išdavimą ir jų kontrolės tvarką. Šių taisyklių reikalavimai yra privalomi visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, esantiems Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Taisyklėse taip pat išvardinti leidimai, kuriuos privaloma pateikti muitinės įstaigai: vienkartinis CITES leidimas gyvūnų importui ir eksportui bei vienkartinis leidimas įvežti gyvūnus į Lietuvos Respubliką arba išvežti iš jos. Keliautojai, ketinantys įsigyti egzotiškų suvenyrų, pagamintų iš laukinių gyvūnų, augalų ar jų dalių, dar prieš išvykdami į kelionę tokių leidimų turi kreiptis į Valstybinę aplinkos apsaugos agentūrą. 

Importo/eksporto leidimų pateikti nereikia, kai asmuo įveža į Lietuvos Respubliką ar iš jos išveža: eršketinių žuvų ikrų – ne daugiau kaip po 125 gramus vienam asmeniui; barškučių iš kaktusų – ne daugiau kaip po tris vienetus vienam asmeniui; krokodilų negyvų apdorotų egzempliorių (neskaičiuojant mėsos ir medžioklės trofėjų) – ne daugiau kaip keturis vienam asmeniui; didžiosios strombidės kriauklių – ne daugiau kaip tris vienam asmeniui; paprastųjų jūros arkliukų – ne daugiau kaip keturis negyvus egzempliorius vienam asmeniui; tridaknų kriauklių – ne daugiau kaip tris egzempliorius vienam asmeniui, o bendras svoris turi neviršyti trijų kilogramų; egzempliorius gali būti viena sveika kriauklė (geldelė) arba dvi sutampančios vieno moliusko geldelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius