Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus oro uoste sulaikyti trys Šengeno vizas apgaule gavę vyrai

Trečiadienį ryte Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė uzbeką ir du kirgizus. Turimais duomenimis, užsieniečiai, pateikę melagingus duomenis, gavo Šengeno vizas ir neketino likti Lietuvoje, nors ją nurodė kaip galutinį vykimo tikslą.
Pasų kontrolė
Pasų kontrolė / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, tai ne pirmas toks atvejis, kuomet VSAT pareigūnai, stebėdami vykstančiųjų srautus ir atlikdami rizikos faktorių analizę, Vilniaus oro uoste sulaiko asmenis, apgaule gavusius Šengeno vizas ir per Lietuvą bandančius išvykti į kitas bendrijos valstybes.

Trečiadienį ryte oro uosto išvykimo salėje pareigūnai patikrino tamsaus gymio vyrą, ketinusį reisu per Rygą vykti į Oslą. Nustatyta, kad jo turimas Uzbekistano piliečio pasas yra nepriekaištingas, tačiau pasieniečiai patikrino ir duomenis konsulinėje vizų sistemoje. Tuomet paaiškėjo, kad vyras Lietuvą buvo nurodęs kaip galutinį savo kelionės tikslą verslo reikalais.

VSAT pareigūnų paklaustas, kodėl staiga nusprendė vykti į Norvegiją, užsienietis miglotai paaiškino neva skrendąs „aplankyti draugo“.

Pasieniečiai anuliavo užsieniečio turėtą trumpalaikę vizą ir įpareigojo išvykti jį iš Šengeno erdvės.

Tą pačią dieną Vilniaus oro uosto išvykimo salėje sulaikyti du Kazachstano piliečiai, ketinę reisu per Taliną vykti į Stokholmą. Abiejų 33 metų vyrų pateikti pasai buvo tvarkingi, tačiau išsiaiškinta, kad kazachai, kaip ir prieš tai sulaikytas uzbekas, galutiniu savo kelionės tikslu nurodė Lietuvą ir neva čia ketinamus plėtoti verslo reikalus.

VSAT pareigūnai nekart yra girdėję tokius Vilniaus oro uoste sulaikytų užsieniečių paaiškinimus. Lietuvą nurodę kaip galutinį savo tikslą, uzbekai, kazachai, azerbaidžaniečiai, kirgizai Vilniuje staiga „persigalvoja“ ir nusprendžia vykti į Vokietiją, Švediją, Norvegiją ar kitas Šengeno erdvės šalis, kur neva „aplankys draugus“ arba „pirks automobilius“.

Abiejų kazachų turėtas trumpalaikes vizas pasieniečiai panaikino ir įpareigojo juos išvykti iš Šengeno erdvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius