-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 13 /14:03

Vilniaus pakraštyje užsidegė namas, pliūptelėjo juodi dūmai

Sekmadienio popietę specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų dėl gaisro sostinės Antakalnio seniūnijoje. Užsiliepsnojo plastikinėmis dailylentėmis apkaltas mūrinis namas. Manoma, kad gaisras kilo verandoje. Ugnis pridarė daug žalos čia su sūnumi gyvenančiai vilnietei ir paliko klaustukų dėl jo priežasčių.

Pranešimas apie gaisrą Vilniuje gautas sekmadienį 13.30 val.

Iš pradžių atrodė, kad kilo baisus gaisras, nes pliūptelėjusį juodų dūmų kamuolį šį sekmadienį žydrame sostinės danguje matė ne tik Antakalnio, bet ir tolimesnių Vilniaus rajonų (Žirmūnų, Šnipiškių, Užupio, Senamiesčio) gyventojai. Tačiau netrukus dūmai išsisklaidė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje 15min sužinojo, kad Mileišiškių Sodų gatvėje užsidegė gyvenamasis namas.

15min fotoreporteris Vidmantas Balkūnas iš įvykio vietos pranešė, kad dviejų aukštų mūrinis gyvenamasis namas liepsnojo atvira ugnimi. Visiškai išdegė pastato veranda. Praėjus daugiau nei pusvalandžiui po pranešimo apie šį gaisrą, ugnies šėlsmas dar nebuvo sustabdytas.

Pirminiais duomenimis, žmonių kilus gaisrui namuose nebuvo. Tuo tarpu namo kieme buvusiam šuniui per gaisrą pavyko nenukentėti.

Beje, gelbėtojai sužinojo šio namo šeimininkės mobiliojo numerį ir bandė ją skubiai prisikviesti į įvykio vietą, tačiau moteris skambučius iš pradžių atmetinėjo. Tačiau netrukus atsiliepė ir žaibiškai atskubėjo namo.

Nelaimės vietoje dirbo 4 ugniagesių gelbėtojų ekipažai.

Po 14 val. gaisras pagaliau buvo numalšintas.

Paaiškėjo, kad jo židinys ir buvo verandoje. Kitaip tariant, panašu, kad gaisro šaltinis atsirado iš pastato išorės. Neatmetama, kad ugnį galėjo įžiebti itin kaitrūs šį sekmadienį saulės spinduliai. Ypač, jei kažkas suveikė kaip padidinamasis stiklas. Gali būti tiriama ir tyčinio padegimo versija.

Namo šeimininkės sūnus įvykio vietoje guodėsi, kad pirmasis namo aukštas sudegė beveik visiškai ir šiuo metu tapo nebegyvenamu. Kiek mažiau žalos gaisras ir jo gesinimo darbai padarė antrojo aukšto patalpoms.

Gaisro Mileišiškių Sodų gatvėje aplinkybių tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius