Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus pareigūnus ant kojų sukėlė sostinės „Akropolio“ šiukšliadėžėje rasta granata (nuotraukos, atnaujinta 21.13 val.)

Vilniaus policija, greitoji pagalba, ugniagesiai gelbėtojai, antiteroristinių pajėgų išminuotojai. Tokios pajėgos sekmadienio vakarą skubėjo į sostinės „Akropolį“. Čia šiukšliadėžėje buvo aptikta rankinė granata.
Pareigūnai prie sostinės „Akropolio“
Pareigūnai prie sostinės „Akropolio“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie radinį sostinės pareigūnai sužinojo apie 20.26 val. Kaip praneša Bendrasis pagalbos centras, bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Ozo gatvėje, prekybos centro „Akropolis“ antrame aukšte, padėtas sprogmuo.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Tačiau, 15min.lt žiniomis, istorija prasidėjo maždaug pusantros valandos anksčiau. Apie 19 val. prekybos centro apsaugos darbuotojas šiukšliadėžėje aptiko rankinę granatą. Vėliau jis neslėpė iš karto supratęs, kad granata mokomoji. Tačiau į ją, pasak liudytojų, buvo įsuktas tikras sprogdiklis.

Apsaugininkas granatą parsinešė į apsaugos kambariuką, esantį antrame prekybos centro aukšte.

Šiek tiek po 20 val. „Akropolyje“ įkliuvo vagis. Į prekybos centrą buvo iškviesti Vilniaus 6-ojo policijos komisariato pareigūnai.

Kai komisariato pareigūnai į „Akropolį“ atvyko suimti vagies, apsaugininkas prisiminė granatą. Jis policininkams kartu su vagimi pasiūlė išsivežti ir sprogmenį. Kilo sąmyšis, policininkai iškvietė išminuotojus, buvo įvestas planas „Skydas“, todėl prie „Akropolio“ buvo pasiųsti ir greitosios pagalbos medikai, ugniagesiai gelbėtojai.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai granatą išsivežė sunaikinti. Kaip mokomasis sprogmuo atsirado prekybos centro šiukšliadėžėje, kol kas nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius