Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniaus pataisos namuose telefonų negavę kaliniai bandė kelti maištą

Vilniaus pataisos namuose trečiadienį po nepavykusio bandymo perduoti telefonus, kaliniai pradėjo priešintis pareigūnams, neramumams malšinti prireikė papildomo būrio.
Pareigūnai
Pareigūnai / Kalėjimų departamento nuotr.

Kaip pranešime spaudai rašo Kalėjimų departamentas (KD), KD ir jam pavaldžios įstaigos imasi visų būtinų priemonių dėl disciplinos įkalinimo įstaigose užtikrinimo, todėl aktyviai vykdomos prevencinės priemonės, patikrinimai, stiprinama išorės apsauga. Šie pareigūnų veiksmai trečiadienį Vilniaus pataisos namuose sukėlė nuteistųjų pasipiktinimą.

Apie 15 val. Vilniaus pataisos namų pareigūnai operatyviai užkardė draudžiamų daiktų permetimą į įstaigos teritoriją ir sulaikė teisėsaugai jau žinomą, neseniai iš įkalinimo įstaigos (Kybartų pataisos namų) išėjusį asmenį. Jo permestuose paketuose pareigūnai rado 5 mobiliojo ryšio telefonus (3 iš jų – mini telefonai, vadinami „Pirštukais“), 3 mobiliųjų telefonų baterijas ir USB jungties laidus bei vyriškų kvepalų mėginį.

Kalėjimų departamento nuotr./Permesti telefonai
Kalėjimų departamento nuotr./Permesti telefonai

Asmuo perduotas policijai, jis bus patrauktas atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinio nusižengimo kodekso 226 str. „Neteisėtas daiktų ir reikmenų įnešimas, perdavimas ar bandymas juos perduoti laisvės atėmimo vietose, sulaikytųjų sulaikymo vietose laikomiems asmenims arba neteisėtas daiktų ir reikmenų gavimas iš šių asmenų“. Asmeniui gresia bauda nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio trijų šimtų eurų.

Draudžiamų daiktų laukę nuteistieji, atbėgę pasiimti „siuntinio“, pateko tiesiai į pareigūnų rankas. Noras gauti mobiliojo ryšio telefonus buvo toks didelis, kad jie pasipriešino pareigūnams. Kiti nuteistieji, per langus matydami įvykį, keldami triukšmą, šaukdami palaikė „draugus“. Po pasipriešinimo pareigūnams nuteistuosius apžiūrėjo Sveikatos priežiūros tarnybos darbuotojos, kurios nustatė, kad nuteistieji, sužalojimų, galinčių turėti įtakos jų sveikatai, nepatyrė.

Įvykio aplinkybės yra tikslinamos, sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 str. Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui“.

Į Vilniaus pataisos namus vakar po įvykio nedelsiant išvyko jungtinis Kalėjimų departamento ir Lukiškių tardymo izoliatoriaus – kalėjimo pareigūnų būrys, kurie atliko visų patalpų kratas. Tai sukėlė dalies nuteistųjų pasipiktinimą, kurį jie išreiškia grasindami skundais.

Kalėjimų departamentas dar kartą akcentuoja, kad nuteistieji privalo laikytis įstaigos vidaus tvarkos taisyklių, o įkalinimo įstaigose dirbantys pareigūnai imsis visų priemonių užtikrinti nuteistųjų priežiūrą ir discipliną laisvės atėmimo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius