Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija išaiškinusi plėšimą likvidavo ir neteisėto psichotropinių medžiagų platinimo kanalą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai išaiškino ginkluotą plėšimą, kurio metu iš Druskininkų miesto gyventojos buvo pagrobta turto už 27 tūkst. litų.
Vilniaus policija
Vilniaus policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus policija, pareigūnai nustatė, kad 2009 m. gruodžio 9 naktį, ankščiau teisti vilniečiai E.B. ( gim. 1971 m.) ir A.K. ( gim. 1976 m.) įsibrovė į Kęstučio g. esančio viešbučio „Mūsų tvirtovė” kambarį, pagrasino ten esančiai pilietei ginklu, surišo moterį ir pagrobė pinigus bei kitus daiktus. Abu įtariamieji buvo sulaikyti.

Po šio nusikaltimo vienas iš įtariamųjų išvyko į Vokietiją, kur buvo sulaikytas. Po to pagal teismo išduotą Europos arešto orderį grąžintas į Lietuvą. Sulaikytiesiems skirta kardomoji priemonė suėmimas.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad vienas iš įtariamųjų gydėsi pagal metadono programą, o tuo metu kai buvo sulaikytas užsienyje, jo motina E.B. (gim. 1943 m.) imdavo šią psichotropinę medžiagą VšĮ „Karoliniškių poliklinika“ psichikos sveikatos centro ir neteisėtai ją platindavo.

Vilniaus policijos nuotr./Metadonas
Vilniaus policijos nuotr./Metadonas

Šių metų gegužės 18 d. pareigūnai pilietei E.B. pareiškė įtarimus dėl neteisėto psichotropinių medžiagų platinimo. Atlikus kratą moters namuose rasta ir paimta apie 1000 ml psichotropinės medžiagos metadono.

Dėl teisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis taisyklių pažeidimo, kai dėl to tos medžiagos tapo nelegalios apyvartos dalyku, pareikšti įtarimai ir Karoliniškių poliklinikos gydytojai N.M. (gim. 1941 m.).

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų, o už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimą nuo dviejų iki aštuonerių metų, už teisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis taisyklių pažeidimą numatomas atėmimas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dviejų metų.

Dėl teisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis taisyklių pažeidimo, kai dėl to tos medžiagos tapo nelegalios apyvartos dalyku, baudžiama pagal LR BK 268 str. (Teisėto disponavimo narkotinėmis, psichotropinėmis, stipriai veikiančiomis ar nuodingosiomis medžiagomis taisyklių pažeidimas) 1 d. (Tas, kas pažeidė narkotinių, psichotropinių, stipriai veikiančių ar nuodingųjų medžiagų gaminimo, laikymo, apskaitos, išdavimo, gabenimo ar siuntimo taisykles, jeigu dėl to tos medžiagos buvo pagrobtos arba kitaip tapo nelegalios apyvartos dalyku, baudžiamas teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius