-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus policija išauklėjo vairuotojus: antrą metų rytą net traktorininkas važiavo blaivas

Vilniaus Kelių patrulių rinktinės pareigūnai šį ilgąjį Naujųjų metų savaitgalį pasirinktose Vilniaus vietose ir pasirinktame Vilniaus apskrities rajone tikrina, ar vairuotojai blaivūs, ar nevairuoja apsvaigę nuo narkotikų ir kitų psichiką veikiančių medžiagų. Sausio 2 dienos rytą patikrinimas vyko sostinės Galvės gatvėje.
Sausio 2 d. rytinis reidas Vilniuje prieš neblaivius vairuotojus
Sausio 2 d. rytinis reidas Vilniuje prieš neblaivius vairuotojus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šeštadienio rytą sostinės kelių policija vėl išsiruošė į tradicinį reidą prieš girtus vairuotojus ir kitokius atsitiktinai įkliūnančius pažeidėjus.

Sausio 2 d. nuo 8.30 val. eismo patrulių pajėgos pradėjo darbą pakeliui Trakų link, Vilniaus pakraštyje esančioje Galvės gatvėje.

„Tie vairuotojai, kurie geria, niekur nebevažiuoja“, – tokią išvadą po kelių valandų padarė šią policijos akciją stebėję žiniasklaidos atstovai.

„Baisiausias“ pažeidimas, kurį fiksavo tikrintojai – vienas vairuotojų su savimi neturėjo dokumentų. Tačiau patikrinimas elektroninėje duomenų bazėje atskleidė, kad vyras turi teisę vairuoti transporto priemones, su jo automobiliu susiję formalumai jam taip pat nesukėlė jokių rūpesčių. Vilnietis tik įspėtas ir paleistas.

Reide teko sudalyvauti ir vienam Vokietijos piliečiui. Stereotipiškai tikėtasi, kad šis vairuotojas visom prasmėm bus vokiškai disciplinuotas. Tuo ir buvo įsitikinta – užsieniečiui beliko palinkėti geros kelionės.

Atsižvelgiant į stereotipus, pažeidimų galbūt buvo galima tikėtis iš traktoriaus vairuotojo, kuris irgi pakliuvo į reidą Trakų gatvėje. Tačiau ir traktorininkas buvo blaivutėlis, pateikė reikiamus dokumentus bei vairavo tvarkingą techniką.

Maloniai Vilniaus policininkai liko nustebę ir po pirmąjį Naujųjų metų rytą surengto reido.

Tuomet Geležinio Vilko gatvėje tik vienam vairuotojui buvo nustatytas 0,24 promilės girtumas, neviršijantis leistinos normos.

Paprastai sostinės pareigūnams per savaitę įkliūna bent 30-40 neblaivių vairuotojų, apie porą dešimčių iš jų sulaikoma būtent savaitgaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius