Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija sulaikė penkis asmenis, įtariamus Lenkijos maršalo Juzefo Pilsudskio širdies kapo išniekinimu

Vilniaus policija praneša sulaikiusi penkis asmenis, kurie įtariami prieš kelias dienas išniekinę Lenkijos maršalo Juzefo Pilsudskio širdies kapą.
Policijos radiniai
Policijos radiniai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Vilniaus apskrities VPK Viešosios policijos valdybos Mobilios kuopos pareigūnais trečiadienį atliko kratas gyvenamose patalpose ir sulaikė penkis neformalios, radikalios organizacijos narius.

Policija praneša, kad sulaikyti J.M. (gim. 1992 m.), N.J. (gim. 1991 m.), E.B. (gim. 1992 m.), R.J. (gim. 1993 m.) ir M.P. (gim. 1985 m.), kurie įtariami dalyvavę Lenkijos maršalo Juzefo Pilsudskio širdies kapo išniekinime lapkričio 24 d. Vilniuje, Rasų kapinių panteone.

Per kratas paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Įtariamieji 48 val. sulaikyti, atliekamos jų apklausos, kiti ikiteisminio tyrimo veiksmai, sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių skyrimo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūra.

15min.lt primena, kad šeštadienį jau buvo skelbta apie Lenkijos maršalo J.Pilsudskio širdies ir jo motinos kapo Vilniuje išniekinimą. Sostinės Rasų kapinėse buvo rasta kartoninė dėžė, ant kurios užrašyta: „TNT“, „Atsargiai, bomba“, „Kvieskit mentus“, „Lenkai mirs“.

Dar iki dėžės su užrašais apie „mentus“ ir „bombą“ už J.Pilsudskio širdies kapo, apie 9.55 val., buvo atsiradęs plakatas su tekstu „Tomaševski, nustok kenkti Lietuvai arba tavo vieta čia“.

ir praėjusią vasarą nenustatyti asmenys buvo išpaišę Vilniaus Rasų kapinėse palaidotos tarpukario Lenkijos vadovo J.Pilsudskio širdies ir jo motinos kapų antkapį. Ant antkapio abiejų pusių dažais buvo nupiešti Gediminaičių stulpai.

Šią provokaciją tąsyk griežtai pasmerkė Lietuvos premjeras ir užsienio reikalų ministras.

Birželį buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo. Griežčiausia bausmė už tokį nusikaltimą – laisvės atėmimas iki vienų metų.

Praėjusios vasaros pabaigoje statybininkų iš Lenkijos brigada atliko J.Pilsudskio širdies ir jo motinos kapavietės remonto darbus.

Kaip žinoma, Lenkijoje J.Pilsudskis aukštinamas dėl indėlio atkuriant nepriklausomą Lenkiją po Pirmojo pasaulinio karo, bet Lietuvoje jo atminimas yra kontroversiškas dėl Vilniaus krašto užgrobimo jėga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius