-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija teismui perduoda trijų plėšikų bylą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Vilniaus apylinkės prokuratūrai kaltinamojo akto surašymui bei atidavimui teisminiam nagrinėjimui bylą, kurioje įtarimai pareikšti trim vilniečiams dėl plėšimo, įvykdyto įsibraunant į gyvenamąją patalpą.
Per kratą rastas pistoletas
Per kratą rastas pistoletas / Vilniaus policijos nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, 2010 m. spalio 24 d. dvidešimtmečiai Naujosios Vilnios gyventojai V.L., ankščiau šešis kartus teistas, ir I.G., ankščiau septynis kartus teistas, turėdami išankstinės informacijos apie galimai bute laikomą nemažą pinigų sumą, įsibrovė į vieną iš Taikos gatvėje esančių butų, sumušė 79 metų buto šeimininkę, surišo ją lipnia juosta, apieškoję butą ir neradę pinigų, pasisavino mobiliojo ryšio telefoną, elektroninį važiavimo bilietą ir rastus 30 litų.

Informaciją apie galimai laikomus namuose pinigus šie asmenys gavo iš nepilnamečio A.Š. (gim. 1994 m.), kuris nusikaltimo metu stovėjo namo laiptinėje ir stebėjo aplinką.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė visus įtariamuosius ir juos sulaikė praėjus 10 dienų nuo nusikaltimo padarymo. Po atliktų kratų pareigūnai surado ne tik pagrobtus daiktus, bet ir įrankius bei priemones nusikaltimams daryti – radijo stotis, kaukę, beisbolo lazdą, įrankius durų spynoms laužti, pistoletą.

Įtariamieji V.L. ir I.G. iki šiol suimti ir teismo laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Įtariamajam V.L. pareikšti įtarimai dėl nepilnamečio įtraukimo į nusikalstamą veiką bei nustatyta, kad jis 2005-aisiais metais, išlaužęs balkono duris, įsibrovė į vieną Daugėliškių gatvėje esančių butų ir pagrobė turto, kurio vertė daugiau kaip 4 tūkstančiai litų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai aiškinasi ir renka įrodymus dėl kitų šių asmenų ir jų bendrininkų galimai padarytų nusikaltimų.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už padarytą plėšimą, kurio metu buvo įsibrauta į gyvenamąją patalpą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius