Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policija telefoniniams teroristams primena, kad už melagingą tarnybų iškvietimą gresia areštas

Vilniaus policija primena, kad asmenims, melagingai informuojantiems apie visuomenei gresiantį pavojų, gresia bauda arba areštas.
Vilniaus policija
Vilniaus policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šį įspėjimą Vilniaus policija išplatino prisimindama šeštadienio įvykį, kai neprisistatęs vyriškis, paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė apie parduotuvėje padėtą bombą.

Policijos pranešime rašoma, kad skambinta buvo iš Gelvonų g. 39 esančio taksofono. Vyriškis pranešė apie „Akropolio“ prekybos centre neva padėtą sprogmenį.

Policijos patruliai, operatyviai gavę informaciją iš kurios vietos skambinta, prie taksofono sulaikė melagingą pranešimą perdavusį J.K. (gim. 1983 m.). Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Sulaikytas ir kartu su juo buvęs V.S. (gim. 1981 .). Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Įtariamasis J.K. prisipažino tyčia iškvietęs specialiąsias tarnybas. Pirminiais duomenimis, vyriškis sakėsi norėjęs pajuokauti.

Policija primena, kad tokie „pajuokavimai“ lengvabūdiškai nusiteikusiems asmenims paprastai baigiasi liūdnai – jau keletą metų Vilniuje yra nustatomos visų žinomai melagingai specialiąsias tarnybas kviečiančių asmenų tapatybės ir jiems tenka atsakyti už savo poelgius, pakankamai brangiai kainuojančius šalies mokesčių mokėtojams ir eikvojančius finansavimo nepriteklių stipriai jaučiančios sostinės policijos resursus.

Dėl J.K. veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d.

Baudžiamasis kodeksas. 285 straipsnis. Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę; 2 dalis. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius