Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus policijai įkliuvo trijulė: vienas ieškomas, kitas įkyrus, trečias – girtas ir piktas

Sostinės patrulių darbo kronikos: praėjusio savaitgalio įvykių apžvalga.
Vilniaus policijos patruliai ruošiasi Naujųjų Metų sutiktuvėms
Vilniaus policijos patruliai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vasario 9 d. 00.25 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnams buvo pranešta: iš A.J.Povilaičio gatvės 20–to namo kiemo ruošiasi išvažiuoti „VW Passat“ su 4 neblaiviais jaunuoliais.

Automobilis jau buvo spėjęs išsukti iš kiemo, kai išvydęs artėjantis policijos ekipažą vairuotojas iššoko iš automobilio ir klupdamas leidosi bėgti kiemais. Toli nubėgti D.L., gimusiam 1990 m., nepavyko. Nuo pasivyto ir į tarnybinį automobilį atvesto D. L. sklido alkoholio kvapas (vėliau paaiškėjo 1,89 promilės girtumas), kalba buvo nerišli, jokių dokumetų jis pateikti negalėjo, tačiau prisipažino, kad ėmė bėgti, nes yra policijos ieškomas už padarytą nusikaltimą (patikrinus, tai pasitvirtino).

Draugui „padėti“ ėmėsi VW automobilyje sėdėjęs M. Š., gimęs 1993 m. Pradėjęs siūlyti 20 eurų kyšį ir įspėtas apie gresiančią atsakomybę, sumą gerokai padidino sakydamas rusiškai, kad duos 300 eurų; „O jūs pagalvokit – gausit po 500 litų pasidalinti ir visi bus laimingi.“

„Laimės dalintojo“ nesustabdė daugelį sykių pakartoti įspėjimai dėl baudžiamosios atsakomybės, o tuomet kantrybė trūko ir greta jo automobilyje sėdėjusiam A. M. (gimusiam 1990 m.). Išlipęs, jis ėmė keiktis ir plūsti pareigūnus. Visi jaunuoliai buvo pristatyti į komisariatą. Už bandymą papirkti pareigūnus pradėtas ikitesiminis tyrimas pagal BK 227 str. 1 d. Įvykio tyrimas tęsiamas.

Vasario 7 d. 23.40 val patruliuojantys pareigūnai nuvyko į iškvietimą Antakalnio g. 127, nes iš automobilio „Audi“ buvo pavogta degalų. Radus pėdsakus, tarnybinis šuo jais nuvedė teisinga linkme. Atidžiai patikrinę teritoriją, patruliai pamatė stovintį įtartiną automobilį „Ford Fiesta“. Iš vairuotojo vietos išlipo A. A., gimęs 1990 m., pats priėjo prie pareigūno ir paprašė leisti pasinaudoti mobiliojo ryšio telefonu, nes, pasak jo, reikia paskambinti draugui.

Nuo A. A. ir kartu automobilyje buvusio M. P., gim. 1990 m., sklido alkoholio kvapas, o automobilio bagažinėje rastas plastikinis bakelis su benzinu ir žarnelė, stipriai dvokianti degalais. Abu vaikinai negalėjo pasiaiškinti. Be to, A.A. kišenėje rastas kitam asmeniui priklausantis vairuotojo pažymėjimas, kurį sakė radęs prieš kelias dienas. Įvykio tyrimas tęsiamas miesto pirmajame policijos komisariate.

Vasario 7 d. tarnybinis šuo beveik penkis kilometrus sekė vagių pėdsakais – 11.45 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus r., Zujūnų sen., Griovių k., įsilaužta į namus. Du įtariamieji (gimę 1994 m. ir 1998 m) buvo pastebėti išeinantys iš miško ir puolė bėgti nuo pareigūnų, tačiau buvo pavyti, sutramdyti dujomis, surakinti antrankiais  bei pristatyti į Vilniaus rajono policijos komsiariatą. Netoli sulaikymo vietos rastas, įtariama, vogtas diskinis pjūklas.

Vasario 7 d. naktį, 03.25 val. vyriškis pranešė, kad T.Narbuto gatvėje buvo apiplėštas. Atvykusiems Patrulių rinktinės pareigūnams paaiškino, kad priėjo du vaikinai, paprašė cigaretės ir, galop, liepė atiduoti piniginę. Priešintis vyras nesiryžo. Ieškant įtariamųjų pagal požymius, jie buvo pastebėti A.J.Povilaičio gatvėje. Nukentėjusysis atpažino A.P., gimusį 1998 m., jo kišenėje buvusią savo piniginę ir kitą užpuoliką – A.J., gimusį 1998 m. Abu įtariamieji pristatyti į komisariatą tolimesniam aiškinimuisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius