-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 06 /16:29

Komos būklės iš Vilniaus policijos išvežtas vyras susižalojo nukritęs: pareigūnai viešina įrašą

Naktį iš pirmadienio į antradienį Vilniaus pareigūnai sulaikė vyrą dėl smurto artimoje aplinkoje. Šiuo metu kovojama dėl jo gyvybės, komos būsenos jis perduotas medikams. Policija tvirtina, kad vyras susižalojo parkritęs, ir paviešino tą patvirtinantį vaizdo įrašą.
Sulaikytasis
Sulaikytasis / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sakė, kad vyras buvo išvežtas į ligoninę, nes parkrito.

„Pasak pareigūnų, būdamas neblaivus ir eidamas iš tualeto, jis paslydo ir griuvo ant nugaros, dėl ko stipriai susitrenkė galvą. Vyras buvo pristatytas į ligoninę, kur medikai konstatavo, kad stacionaraus gydymo nereikia ir dėl tokių sužalojimų jis gali būti laikomas areštinėje. Jis buvo pristatytas į areštinę, kur ryte jam pasidarė bloga, todėl pareigūnai iškvietė greitąją ir jis vėl buvo išvežtas į ligoninę“, – situaciją komentavo jis.

Praėjus maždaug trims valandoms po šio straipsnio pasirodymo, policija paskelbė vaizdo įrašą, taip pat ir nuotraukas, kaip atrodė į komisariatą atvykęs vyras.

„Viešoje erdvėje pasirodžius informacijai dėl neva sostinės policijos galimą neteisėtą fizinės jėgos panaudojimą prieš sulaikytą už smurtą artimoje aplinkoje pilietį M.D. (gim. 1975 m.), visuomenei pateikiame vaizdo įrašą, kuriame aiškiai matoma, jog pilietis, būdamas neblaivus, griuvo ir susižalojo galvą. Policijos pareigūnai suteikė galimą pirmąją pagalbą ir iškvietė medikus“, – rašoma Vilniaus apskrities policijos išplatintame pranešime.

VIDEO: Vilniaus policija skelbia įrašą, kaip krisdamas susižaloja sulaikytasis

Kaip pasakojo nukentėjusio artimasis, viskas prasidėjo, kai vyras bandė pakelti ranką prieš savo motiną, ji pati iškvietė policiją. Atvykę pareigūnai dėl įtarimų smurtu artimoje aplinkoje išgabeno jį į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą.

Po kiek laiko vyras buvo nugabentas į ligoninę, nes jam pasidarė bloga. Tačiau nuspręsta, kad pagalbos jam nereikia.

„Daktarai pasižiūrėjo, nustatė, kad viskas gerai, jis sveikas. Su policijos palyda jis buvo vežtas atgal. Dabar tiksliai nežinoma, ar jį nuvežė atgal į 1-ąjį komisariatą, ar į areštinę. Net mama to nežino, policija jai nieko nesako“, – pasakojo vyras.

Nuotraukos iš „Facebook“/Socialiniame tinkle paviešintos nuotraukos, kaip atrodo ligoninėje gydomas vyras
Nuotraukos iš „Facebook“/Socialiniame tinkle paviešintos nuotraukos, kaip atrodo ligoninėje gydomas vyras

Anot artimojo, praėjus kiek laiko po sugrįžimo vyras iš policijos rankų pateko tiesiai pas greitosios pagalbos medikus, jam buvo atlikta galvos operacija ir kol kas neaišku, ar jis išgyvens.

„Niekas nieko nekomentuoja, motina norėjo susitikti su tyrėja, vienas pareigūnas iškart išėjo atostogų. Iš pradžių 1-ajame komisariate mamai sakė, kad jis parkrito. Po to sakė, kad ant jo kažkas užkrito. Bet dabar neaišku, kur tai atsitiko. Iš pradžių dar bandė pasakyti, kad jį anksčiau paleido, jis išėjo ir jam kažkas kažkur atsitiko. Bet laikai nesutampa. Jis visą laiką turėjo būti policijos žinioje“, – tvirtino su 15min redakcija susisiekęs vyras.

Jis užsiminė, kad policijoje motinai buvo liepta nesikreipti į žiniasklaidą, nes informacijos paviešinimas gali pakenkti tyrimui.

„Jai griežtai ten buvo pasakyta nebendrauti su žurnalistais, nes tai pakenks tyrimui, per 10 dienų bus priimtas sprendimas, ar pradės ikiteisminį tyrimą. Bet jai nieko nesako“, – pasakojo vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius