Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus rajone siautėjusi plėšikų byla baigta tirti ir keliauja į teismą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą byloje, kurioje dviem Vilniaus rajono gyventojams ir vienam kauniečiui pareikšti įtarimai dėl liepos mėnesį padarytų plėšimų įsibraunant į gyvenamąsias patalpas Vilniaus rajone.
Nemokamos teisinės pagalbos pageidauja daugybė klaipėdiečių.
Kodeksai / Ginos Kubiliūtės nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, tyrimo metu nustatyta, kad Vilniaus rajono gyventojai J.G. (gim. 1977 m.) ir Č.S. (gim. 1986 m.) šių metų liepos 4  d. apie 23 val. įsibrovė į namą Sudervės seniūnijoje, Grikienių kaime. Šešiasdešimt  ketverių metų šeimininkui pagrasinę kirviu reikalavo atiduoti turimus pinigus, o vėliau jį sumušė ir pagrobė turto už 1 tūkst. 300 litų.

Po pusantros valandos tie patys įtariamieji įsibrovė į namą Sudervės seniūnijoje, Izabelinės kaime ir panaudojo fizinį smurtą prieš septyniasdešimt aštuonerių metų senolį, reikalaudami pinigų grasino jam įkaitintu lygintuvu, o vėliau pagrobė įvairaus turto už 11 tūkst. 163 litų.

Liepos 12 d. apie 21 val. J.G., Č.S. kartu su Kauno miesto gyventoju L.D. (gim. 1978 m.) per langą įsibrovė į namą Vilniaus rajone, Dukštų seniūnijoje, Brinkiškių kaime, grasino peiliais ir reikalavo iš septyniasdešimt vienerių ir septyniasdešimt šešerių  metų sutuoktinių pinigų, o vėliau juos surišo ir pagrobė turto už 400 litų.

VIDEO: Įtariamieji plėšimais

Pareigūnai nustatė, kad prieš šiuos nusikaltimus, liepos 3 d. apie 22 val. Vilniaus rajono gyventojai J.G. ir Č.S. apvogė namą Sudervės seniūnijoje, Grikienų kaime.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai visus tris asmenis sulaikė po liepos 17 d. surengtos policijos operacijos Vilniuje ir Kaune. Įtariamiesiems taikoma griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas. Jie teismo laukia būdami Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Tyrimo metu pareigūnams pavyko surasti ir grąžinti savininkams didžiąją dalį pagrobto turto.  Visi šie asmenys ankščiau buvo ne kartą buvo teisti už įvairius nusikaltimus.

Baudžiamoji byla perduota prokuratūrai surašyti kaltinamąjį aktą ir bylą perduoti teisminiam nagrinėjimui.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už apiplėšimą įsibrovus į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius